Političke prijave

Sandra Miletić
Političke prijave

Savez logoraša BiH podnio je Posebnom odjeljenju za ratne zločine Tužilaštva BiH prijave protiv nekadašnjih predsjednika i članova kriznih štabova u Srpskoj, među koje su stavili i predsjednika Republike Srpske Rajka Kuzmanovića.

Optužuju oni da je u sastavu Ratnog štaba Autonomne regije Krajina, koji je kasnije preimenovan u Krizni štab Banja Luka, od maja do kraja jula 1992. bio i Kuzmanović, te da su u tom periodu porušeni islamski i katolički vjerski objekti u Banjoj Luci.

Naveli su i da su na sjednici 5. maja 1992. godine, na kojoj je navodno donesena odluka o rušenju džamija i katoličkih crkava, "bili Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik i drugi, te da postoje ozbiljne indicije da je na tom skupu bio i Kuzmanović".

Da je riječ o notornoj laži i nebulozi, ili preciznije lakrdiji, pokazuje i to da Kuzmanović niti je učestvovao u radu Kriznog štaba, niti u donošenju odluka štaba, niti je bio na pomenutom sastanku.

Uostalom, to priznaje i sam Savez logoraša BiH, navodeći u prijavi da "postoje ozbiljne indicije".

Predstavnici boraca, logoraša i porodica nestalih iz RS istakli su da se ovakvim prijavama insistira na tome da su svi u Republici Srpskoj krivi za sve dokazane i nedokazane zločine, te da zaista ne postoji Srbin u RS koga Sarajevo neće optužiti za nešto.

Oni koji su odgovorni za zločine u proteklom ratu (bez obzira na to koje su nacionalnosti), za rušenje imovine, svakako da treba da odgovaraju, to niko ne spori, ali optuživati bez smisla, reda, argumenata i neistinitim navodima je u najmanju ruku bezobrazno i bezobzirno.

Bitno je bilo, izgleda, u cijeloj ovoj priči ne doći do pravde, nego samo optužiti Srbe iz RS, a to što za to nema ni valjanih dokaza ni argumenata, što se iznose neistine, nije ni bitno.

Jer, postojanje ozbiljne indicije i neistiniti navodi nikada nisu bili ni dokaz ni argument.

Nego čista politika.

I to zlonamjerna, neuspješna i providna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana