Politička arena Srpske

Svjetlana Tadić
Politička arena Srpske

Na političkoj sceni u Republici Srpskoj mnogo je igrača, različitih karaktera ličnosti, od kojih stanovnici traže odanost, zaštitu, te jaku volju za odbranu interesa svih u Srpskoj.

Kažu ljudi da vrijeme najbolje pokaže ko je kakav, kao i djela koja učine, a stanovnici RS su nedavno jasno rekli kome vjeruju, a kome ne.

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik najbolje je ocijenjeni političar, a donji na ljestvici povjerenja u RS je predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić.

Istraživanje “Ipsos Stratedžik marketinga”, koje je rađeno za “Glas Srpske”, pokazalo je da negativno mišljenje o Čaviću ima 38 odsto građana Srpske, pozitivno 23 odsto tako da je skor Čavićevog rejtinga minus 16 odsto.

Čavićev minus ne treba toliko da čudi, jer je očigledno da mu narod RS ne može, između ostalog, da oprosti one izjave o Srebrenici, kao crnoj stranici istorije srpskog naroda.

Pao je Čavić u očima mnogih, a njegova priča ne pije vode jer se povjerenje lako gubi, a teško ga je, gotovo nemoguće, vratiti. Sve i da se vrati, uvijek postoji sumnja koja govori više od hiljadu riječi i milijardu opravdanja i izgovora.

Jasno je da je veoma teško steći povjerenje stanovnika i da ga je teško održati i upravo zbog toga povjerenje koje su Dodiku ukazali stanovnici Srpske je mač sa dvije oštrice.

Povjerenje zahtijeva stalnu angažovanost, i vjerovanje da on može da riješi sve njihove probleme u bilo koje doba dana i noći, bez obzira na obim i sadržaj problema.

Povjerenje ima veliku cijenu, koja se mora opravdati i čuvati. Nisu ovdje u pitanju samo najbolji i najgori političar u očima stanovnika RS.

Političarima je valjda jasno da su stanovnici Srpske oni koji su dali svoj glas i doveli ih na mjesto gdje mogu da uživaju u privilegijama. Istovremeno građani su dali svoj glas za političare za koje misle da su spretni i spremni da na svojim leđima nose breme odgovornosti i predanosti poštenom radu za interes i bolje sutra svih nas.

Istraživanje je pokazalo da građani RS Čavićevo djelovanje ne vide kao nešto dobro i pozitivno, a negativnih ocjena skupili su i lider PDP-a Mladen Ivanić te funkcioner SNSD-a Nikola Špirić.

Rad predsjednika Narodne skupštine RS i člana SNSD-a Igora Radojičića pozitivno je ocijenilo 47 odsto građana RS, a negativno 16 odsto. Visokog funkcionera SDS-a Ognjena Tadića pozitivno je ocijenilo 45 odsto građana RS, a negativno njih 22 odsto.

Svako je za svoja djela dobio ocjenu javnosti. Neko je pao, neko prošao, popravnog nema.

Stanovnici su rekli svoje, sada su na redu svi političari, oni dobri i loši, kao i oni koji popunjavaju ljestvicu između njih, da pokažu jesu li vrijedni glasa koji im je dat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana