»Podrška « za rezoluciju

Željka Domazet

Grupa bošnjačkih poslanika u Parlamentu BiH, mimo volje srpskih i hrvatskih poslanika, uputila je pismo generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki Munu i obavijestila ga da je Parlament podržao britansku rezoluciju o Srebrenici i usvojio zaključke o toj rezoluciji.

Riječ je, zapravo, o prijedlogu poslanika Denisa Bećirovića iz SDP-a koji je prije nekoliko dana srušen u Parlamentu jer za njega nisu glasali ni poslanici iz Srpske, a ni poslanici iz hrvatskog kluba.

Ovaj Bećirovićev prijedlog nije dobio podršku čak ni da bude uvršćen kao tačka dnevnog reda.

Srpski poslanici glasali su protiv jer taj prijedlog smatraju antisrpskim, neuravnoteženim i protiv principa na kojima počiva ova zemlja, dok su poslanici iz reda hrvatskog naroda prilikom glasanja bili uzdržani jer smatraju da ni rezolucija predložena Savjetu bezbjednosti UN za usvajanje, a ni Bećirovićev prijedlog zaključaka nisu zasnovani na konsenzusu.

Sve u svemu, potpisnici pisma naveli su da "Predstavnički dom Parlamenta BiH iskazuje poštovanje i razumijevanje prema britanskoj rezoluciji" i time praktično ovoj najvišoj međunarodnoj instituciji i njenom čelnom čovjeku poslali laži.

O ovom neviđenom skandalu bi svakako trebalo da se raspravlja u Parlamentu ove zemlje na prvoj narednoj sjednici, mada, da je reda i zakona, ovim povodom bi morala da se sazove hitna sjednica.

No, poučeni dosadašnjim iskustvom, teško je vjerovati da će oni koji su potpisali pismo sa neistinama i odaslali ga prvom čovjeku Ujedinjenih nacija dozvoliti sebi da se posipaju pepelom.

Međutim, ono što je neizbježno jeste da promptno djeluju parlamentarci iz Srpske sa zamjenikom predsjedavajućeg Mladenom Bosićem na čelu i obavijeste Ban Ki Muna da je obmanut.

Kako će se na kraju raspetljati ova neviđena laž iz ove na lažima i obmanama uspostavljene zemlje, ostaje da se vidi. Ono što je jasno kao dan jeste činjenica da sve što je stajalo na lažnim nogama nije bilo duga vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana