Pobuna za alarm

Željka Domazet
Pobuna za alarm

Državljani islamskih zemalja koji su svoje utočište i eldorado našli u BiH na sve načine pokušavaju da prekorače ogradu Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu da bi se domogli slobode i nastavili da vršljaju po BiH i dižu u vazduh sve ono što im se nalazi na putu.

Teroristi, koji su na volšeban način došli do državljanstva ove zemlje koje im je dodijeljeno na nelegalan način trebalo je već odavno da budu protjerani iz BiH, što je bila i dejtonska obaveza, danas iz različitih islamskih centara iz svijeta preko džamije kralja Fahda nastoje da se domognu slobode i da nastave vršljati po BiH i diljem mirnodopskog svijeta.

Zemlje iz kojih potiču radi vlastitog mira ili iz nekih drugih razloga ne žele da ih prihvate, te danas, toliko godina poslije rata "uvijeni u oblandu zaštite ljudskih prava" izazivaju incidente i u Imigracionom centru.

BiH, koja pretenduje da postane članica Evropske unije, evidentno je još uvijek nema snage da se obračuna sa ovim recidivima rata i preko Nađe Dizdarević i drugih sljedbenika islamizacije cijelog svijeta, umjesto da se ogradi od terorista i terorizma u svojim skutima, krije i štiti takve osobe.

Bezbjednosne agencije u BiH, a i međunarodna zajednica odavno su BiH trebale da očiste od ove pošasti kako bi ovu zemlje vratile na civilizacijski evropski kolosijek, a zaboravile su da se počnu miješati u svoj posao.

Sud i Tužilaštvo BiH koji su odavno trebali da završe priču o teroristima, mudžahedinima, vehabijama i selefijama, zbog svoje sporosti i neefikasnosti direktni su krivci što je u ovoj zemlji niklo sjeme civilizacije koja BiH nikada do rata nije bila bliska.

OHR i visoki predstavnici, koji su zarad zaštite Dejtonskog sporazuma odavno trebali da reaguju na mudžahedinske, selefijske i vehabijske grupe po BiH, već petnaest godina okreću glavu od toga, pa poslije Bugojna i sličnih eksplozija u poslijeratnoj bh. prošlosti, ovu zemlju karakterišu kao "zanimljivu raskrsnicu različitih civilizacija" u kojoj teroristi i njihovi sljedbenici "nisu ništa čudno".

Vjerovatno su takvim izjavama svoje vlastite zemlje zaštitili od ovih "čudnih ljudi", a Sarajevu prikačili epitet bliskoistočnog.

Ne budu li se svi oni koji žele dobro BiH ogradili od osoba opasnih po nacionalnu bezbjednost i na sve načine podržali njihovo protjerivanje iz BiH i Imigracionog centra, onda će zasigurno aminovati različite Abu Hamze, Gacije, Gertanije i drugi čudan svijet koji već odavno BiH vuku u sunovrat, bezakonje, vehabizam, selefizam, mudžahedizam i terorizam. Zaćute li, ovu zemlju će zajedno odvući u sunovrat iz kojeg je niko iščupati neće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana