Plata

Dragana Orlović

Rekordnih 72.500 maraka za 30 dana, zarađenih zahvaljujući aktivnostima u vezi sa nekretninama!

Ako neko u današnje vrijeme kod nas pošteno zaradi ovoliku platu, ne može a da se ne prizna da je sigurno riječ o vrsnom biznismenu.

Jer riječ je o više od 88 prosječnih plata i duže od sedam godina rada. Da, upravo tako, za jednu ovakvu platu radnici sa prosječnim primanjima u Republici Srpskoj moraju da rade tačno sedam godina i četiri mjeseca.

Ali o tome šta se može uraditi sa ovolikom platom i koliko treba raditi za taj iznos, moglo bi se pričati u nedogled. Dovoljno je reći da je to vrtoglavo visoka plata, o kojoj mnogi, ili, bolje rečeno, gotovo svi mogu samo da sanjaju. Kako ju je zaradio teško da će odati.

A svjesni činjenice da se živi u vremenu kada je veoma teško pronaći bilo kakav posao i imati redovna primanja, nemoguće je, a ne budemo ljubomoran bar malo na nekog ko uspije da zaradi ovoliku sumu novca za jedan mjesec.

Nemoguće je ne zapitati se kako to da jedne firme propadaju, dok druge uspijevaju da ostvaruju milionski profit i mogu da isplaćuju radnicima plate sa nekoliko nula.

Dobro poslovanje i veliki profit ne moraju odmah da se dovode u vezu sa nelegalnim radnjama. Logično. Ako se neko svojim radom dobro snašao na tržištu, treba da ima dobru zaradu, pa makar ona bila i enormno velika. Naravno, ako je ona pošteno stečena. A nadam se i vjerujem da jeste.

Ako nije, e to je već druga priča. Ipak, tu su nadležne institucije da kontrolišu da li sve firme redovno izmiruju svoje obaveze i da li su na legalan način stekle svoj profit. One su tu da vode evidenciju ko šta radi, a ko šta ne radi…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana