Pijačarska vlast

Željka Javorac

Hvatanja za vratove između SDS-a i PDP-a u Istočnom Sarajevu oko toga ko će biti gradonačelnik, do vrhunca je dovelo “odnose” ove dvije stranke na “lokalu”.

Još jednom nepobitno potvrđuju da ovim strankama nije do napretka, nego do pukog raspolaganja opštinskim budžetom i da su se pred izbore udružili samo da lakše dođu do kolača.

Ne zna se šta je jadnije - to što se kolju na nivou stranaka ili između sebe, u istoj stranci.

Ni SDS ni PDP nemaju po jednog, najboljeg kandidata za gradonačelnika nego po trojicu, pa i čitave struje koje guraju svoje kandidate. Valjda zato što su svi odlični, a ponašaju se kao nakupci na stočnoj pijaci!

Kome bi građani trebalo da više vjeruju, SDS-u koji nije u stanju da uvede red ni unutar stranke, nego nekakve struje guraju svoje ljude u fotelje kako bi odlučivali iz sjene? Ili možda PDP-u koji je kao šerif došao da naplati izborni dug i to što su SDS-u pomogli da dobije neka načelnička mjesta, a prevarili ih u drugim opštinama? Jaka alternativa, nema šta!

SDS i PDP više nemaju načina da sakriju da njihovo poimanje koalicije i saradnje podrazumijeva iskorištavanje “partnera” da se stigne na vlast, a kada je cilj postignut, pojede vuk magarca.

Sva argumentacija opozicionih stranaka protiv “loše vlasti” i predstavljanje svojih ideja kao alternative sadašnjoj situaciji, pada u vodu zbog njihovih prizemnih trvenja.

Ako su predizbornu kampanju već počeli zakonima koji, kao, treba da se izbore sa korupcijom, pres-konferencijama za koje angažuju “stručnjake” i besjedama u Beogradu, onda bi trebalo da budu svjesni da im je i čerupanje u Istočnom Sarajevu marketing.

Nisu ni SDS ni PDP od juče u politici, već su pokazali da im je stranka preduzeće za uvećavanje ličnog bogatstva, što se i vidi iz njihovih imovinskih kartona.

Zato se i kolju, a ne da narodu bude bolje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana