PDP

Željka Dobrić
PDP

Da u politici nerijetko nije važno koliko ko vrijedi, zna i može dokaz je PDP i posljednja dešavanja u stranci koja su izašla na vidjelo poslije katastrofalnih izbornih rezultata.

Branislav Borenović, Igor Crnadak i nekolicina drugih u Gradskom odboru u Banjaluci koji su bliski sa šefom stranke Mladenom Ivanićem i imaju direktnu korist od toga, guraju svoj koncept, program i plan, a svi drugi, među kojima i osnivači partije, pokušavaju da isprave brod koji se opasno ljulja.

Dok Borenović danima tvrdi da su izborni rezultati PDP-a odlični, valjda gledajući kroz prizmu mandata koji je osvojio, Zoran Đerić i Slobodan Nagradić se hvataju za glavu i upozoravaju da je u kampanji svako vodu okretao na svoj mlin i borio se isključivo za svoju fotelju. U svemu tome Ivanić, koji je osvojio pet puta više glasova nego kompletna PDP za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ćuti o rezultatima i čeka 30 dana da se izjasni o neuspjehu PDP-a.

Činjenica je da je PDP za nivo BiH osvojila samo jedan mandat i to zahvaljujući kompenzacionoj listi, a za NSRS jedno poslaničko mjesto manje nego prethodnih izbora. Očigledno da od birača nisu mogli da sakriju svoje rukovođenje, upravljanje i odlučivanje.

Zbog trulih odnosa unutar stranke PDP je zapao u ozbiljnu krizu. Tačno je da poslije svakih izbora političke stranke dožive promjene, jer pojedini ne postignu ono što su očekivali, ali ako se jednoj stranci poljuljaju tri ključna opštinska odbora, kao što se PDP-u ljulja u Banjaluci, Bijeljini i Doboju, nije samo do izbornih rezultata.

Šta znači imati vjetar u leđa pokazao je Borenović, koji zahvaljujući slijepoj Ivanićevoj podršci, traži sankcije za jednog od osnivača Đerića i potpredsjednika Nagradića, jer su se drznuli da priznaju loš izborni rezultat i pozovu vrh partije na odgovornost.

U isto vrijeme Borenović je neuspjeh stranke u Banjaluci pretvorio u hvalospjev dostojan osvajanja apsolutne vlasti. A Ivanić i dalje ćuti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana