Parlament gluv na terorizam

Željka Domazet

Već danima Republika Srpska, kao i zemlje okruženja, ali i one širom svijeta usmjeravaju svoje aktivnosti ka tome da se bore protiv terorizma, pošasti usmjerene protiv mira, demokratskog svijeta i civilizacije.

U isto vrijeme Parlament BiH, koji je trebalo promptno da djeluje, ni nakon gotovo dvadeset dana ne nalazi za shodno da makar održi raspravu o terorističkom napadu u Zvorniku u kojem je ubijen policajac. Poslanici su ostali gluvi i nijemi na zahtjev poslanika SNSD-a Nikole Špirića da Parlament ispoštuje sopstveni zaključak i razmatra izvještaj Ministarstva bezbjednosti o terorističkom napadu. I time poslali jasnu poruku teroristima da im za dalje djelovanje po ovoj zemlji neće biti nikakva smetnja.

Ako se i dalje najviša zakonodavna institucija u BiH bude tako ponašala prema teroristima i terorizmu, onda je sasvim sigurno da će ova zemlja i dalje ostati logistička baza za teroriste i terorističke obuke svake vrste, kako su je okarakterisale najznačajnije bezbjednosne institucije u svijetu. Ovakvim ponašanjem BiH će bez ikakve smetnje ostati područje u kome će biti sve više Gornjih Maoča i sličnih područja u kojima će se vijoriti zastave Islamske države i otvoreno govoriti da se ne priznaju zakoni ni institucije ove zemlje.

Jer najviša zakonodavna institucija BiH preko terorističkih napada prelazi kao preko najbezazlenijih stvari. U cijeloj toj igri čudi i ponašanje poslanika koji dolaze iz RS, koji prilikom zahtjeva da bude raspravljano o terorističkom napadu u Zvorniku, nisu smogli snage makar da glasaju za uvrštavanje ove predložene tačke u dnevni red. Očigledno je da ih ne zanima pogibija policajca u Zvorniku i očigledno je da su im umjesto rješavanja problema milije pozicije i fotelje u koje su zasjeli nakon vezivanja zastave sa Bakirom Izetbegovićem, koji nudi pravnu pomoć svima koji su u Srpskoj uhapšeni pod sumnjom da planiraju terorističke napade.

Sve dok ova zemlja olako i bez jasnih stavova bude prelazila preko terorističkih napada i terorizma, sve više će se udaljavati od civilizacije i demokratije. Ne samo da je evropske zemlje neće primiti u svoje skute, nego će sve više tražiti načina da se ograde od nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana