Paralelna OBA

Željka Domazet

Da je u BiH bezbjednosna situacija veoma loša i da se više ne zna ko koga prisluškuje i ko kako rovari nije neka nepoznanica.

Međutim, kada se ima u vidu činjenica da pored Obavještajno-bezbjednosne agencije neko u ovoj zemlji želi da ojača i vojno-obavještajni sektor unutar Oružanih snaga i da obavještajne podatke prikuplja van kasarni, onda to nije ništa drugo do nastojanje da ionako sluđeni građani ove zemlje budu dodatno izbezumljeni.

Kako vojska već u svojim kasarnama ima svoje obavještajce, a Ministarstvo odbrane sporazum sa OBA da razmjenjuje podatke interesantne za vojsku, onda nije jasno ko to narodu baca prašinu u oči. Javna je tajna da su u OBA debelo instalirani kadrovi SDA-ove tajne službe AID koja je na crnoj listi najmoćnije sile svijeta, pa je jasno kao dan da je ova bezbjednosna agencija već odavno trebalo da se pospremi i iščisti.

Jasno je kao dan takođe i to da u Oružanim snagama ove zemlje ima na stotine ljudi koji gutaju enormne količine novca za nerad, pa obavještajno-bezbjednosno odjeljenje koje očito nema nikakvog posla ili onaj koji ima ne radi valjano, sada nastoji da ga pribavi van zidova kasarne i proširi svoju nadležnost.

Drugim riječima, mijenjali bi Zakon o odbrani i time formirali još jednu paralelnu obavještajnu službu. Nakana koja im je osujećena prije pet godina pokušala se realizovati na zatvorenim sjednicama i mimo očiju javnosti. Poučeni dometima ove već postojeće OBA koja posao radi uglavnom samo za najbrojniji narod u ovoj zemlji, sasvim je jasno da bi i ova druga začepljala rupe koje nije uspjela popuniti OBA.

Bude li se u ovoj zemlji i dalje radilo ispod žita i pod plaštom zaštite bezbjednosti građana formirale kojekakve paralelne obavještajne službe, sasvim je jasno da će slobode biti sve manje, a kojekakvih obavještajaca koji služe prljavim rabotama sve više.

Za mir i bezbjednost bez prljavih poslova i zakulisnih radnji, pod uslovom da rade posao kako treba, i ovo što imamo sasvim je dovoljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana