Pandemija rusofobije

Veljko Zeljković

Svijetom je zavladala pandemija ludila, vještački izazvana u jednoj od laboratorija Pentagona. Iz Vašingtona je pušten virus rusofobije, koji se već opasno raširio Evropom, ali i ostatkom svijeta.

U zavisnosti od zemlje do zemlje, primjenjuju se modifikovani sojevi virusa, ali cilj ostaje isti - izazivanje opšte pandemije koja je opasno udara po temeljima demokratije i međunarodnog prava i pravde, te opasno polarizuje međusobne odnose između velikih sila. 

Do puštanja virusa došlo je nakon povratka na političku scenu Džoa Bajdena, koji je svijet gurnuo u neki novi hladni rat, mnogo opasniji od onog koji je obilježila “kubanska kriza”, kada je svijet bio na granici nuklearnog rata.

Vašington je do usijanja doveo svoje diplomatske odnose sa Moskvom i Pekingom, a svi oni koji su se našli “između” postaju polako, ali sigurno kolateral tih zategnutih odnosa.

Projektuju se i izmišljaju afere i politički sukobi, uvode sankcije, protjeruju diplomate, širi mržnja i netrpeljivost, prave novi vojni savezi koji bi trebalo da odgovore kineskom uticaju.

Pentagon je opasni virus “posijao” i na prostorima zapadnog Balkana, od Kosova do BiH. Iako je Trampova administracija insistirala na tome da domaći političari sami rješavaju balkanske političke zavrzlame, Bajden je to promijenio.

Prvo dajući vjetar u leđa Aljbinu Kurtiju, koji je odustao od vašingtonskog i briselskog sporazuma, a onda i Bakiru Izetbegoviću, koji je širenje ovog virusa rusofobije iskoristio za plasiranje teze da su Srbi pridužena ruska ruka na Balkanu, te samim tim i opasni remetilački faktor.

Niko, međutim, da objasni u čemu se to ogleda ruski maligni uticaj, te ukoliko on i postoji, šta ćemo onda sa drugim malignim uticajima, od strane drugih država, od Velike Britanije, preko Njemačke, do pomenute Amerike?

Ako je ruski maligni uticaj to što se gradi gasovod i daleko ispod cijene prodaje gas Srbiji i Srpskoj, ili što recimo u Ujedinjenim nacijama Moskva pokušava da zaštiti kršenje pojedinih međunarodnih sporazuma, onda je istina - on je prisutan na prostorima zapadnog Balkana.

Ali, šta ćemo onda s drugim uticajima, a koji ove prostore drže u permanentnom kolonijalnom stanju, držeći pacijenta na respiratoru sa kojeg je isključena boca za kiseonik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana