Otvorene karte

Veljko Zeljković

Doživotni predsjednik Crne Gore konačno je otvorio sve karte.

 

 Iako je sve donedavno tvrdio i kleo se nad partijskom knjižicom da neće biti otimana imovina SPC, kako je za dogovor sa predstavnicima Mitropolije o spornom zakonu, nezamjenljivi lider ove omalene mediteranske i pravoslavne državice sve obećano je pogazio i okrenuo ploču. Zapravo, samo je otkrio ono što je čitavo vrijeme planirao i namjeravao. 

A želja ovog bivšeg skojevca i zakletog ateiste je od početka bila da od SPC u Crnoj Gori, služeći se državnim mehanizmima koje drži pod kontrolom, otme i podržavi vrijednu crkvenu imovinu.

Otme je, i jedan njen dio da na korišćenje nepriznatoj “crnogorskoj pravoslavnoj crkvi” i raščinjenom Milošu Dedejiću, koji ne krije da su mu bliži Vatikan i Zagreb od Carigrada i Beograda.   

Govorio je Đukanović i o nekakvom hibridnom ratu koji se vodi protiv njega i crnogorskih vlasti.

Žalio se i kukao kako je Crna Gora ugrožena od strane “velikosrpske ideologije” i SPC kao produžene ruke te politike. Spominjao je i Ruse, unutrašnje i spoljne neprijatelje. Izrežirao je čak i film “Državni udar”. 

Prikazivao se kao žrtva, držao stalne tenzije, dolijevao ulje na vatru i u tom metežu sprovodio svoj plan, a koji bi mu, između ostalog, omogućio i da vječno vlada. 

Ako je neko tokom čitavog ovog vremena vodio hibridni rat, onda je to upravo Đukanović. Svojim potezima je ugrozio Crnu Goru i doveo je do ivice ambisa. 

Pretvorio ju je u “la familija” državu, o kojoj naširoko i sve češće pišu svjetski mediji nazivajući je balkanskim epicentrom nelegalne trgovine oružjem i drogom. 

Ono što treba da zabrine jesu posljednji potezi njegove partijske vrhuške. Počelo je hapšenjem i procesuiranjem “neposlušnog” sveštenstva. I profesionalni vojnici srpske nacionalnosti su bez obrazloženja poslati kućama. 

Da li se to nešto sprema? U javnosti su procurile informacije kako je Đukanović prije pojave epidemije planirao da zavede red i “razbije” proteste. Kako su objavili pojedini mediji, on je u ovu priču navodno htio da uvuče italijansku vojsku, koja je nešto slično uradila u Albaniji 1997. godine.

 

Od Đukanovića se jednostavno sve može očekivati. Crna Gora je postala veliko bure baruta.

 

A Đukanović u ruci drži zapaljenu šibicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana