Organizovani haos

Goran Maunaga
Organizovani haos

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta BiH pojma nemaju koliko konvencija koje je do sada trebalo ratifikovati miruje u ladicama ministra inostranih poslova BiH Svena Alkalaja i ministra za ljudska prava i izbjeglice Safeta Halilovića.

Ne znaju, jer im ministri mjesecima to ne dostavljaju, pokušavajući da ispoštuju stranačku naredbu i smišljeno uvuku Parlament u incidentne situacije.

Poslanici SNSD-a otvoreno su za to okrivili i prozvali Stranku za BiH. Da je ona glavni krivac vidjelo se i kada su njeni predstavnici iz prostorija Parlamenta izveli dvadesetak invalida štrajkača koje su tu i doveli.

To je, poslije krvavih plakata sa kojih je prije nekoliko mjeseci pozivano na rat i odbranu navodno napadnute BiH, pokazalo da Parlamentom BiH skoro više i ne upravljaju oni koji bi trebalo da to rade.

U međuvremenu, poslanicima iz RS nepoznati ljudi po hodnicima Parlamenta počeli su da dobacuju, provociraju, da ih vrijeđaju i da im prijete.

Sale u toj instituciji iznajmljivane su raznoraznim udruženjima čiji pripadnici su u povišenom tonu iznosili strašne uvrede na račun srpskih poslanika i delegata.

Sve je kulminiralo donošenjem naredbe predsjedavajućeg Parlamenta BiH da se sve to zabranjuje, a veliko je pitanje hoće li ta naredba biti ispoštovana jer je sve bilo dobro organizovano.

Potpuno su u pravu poslanici koji će na idućoj sjednici Parlamenta postaviti pitanje odgovornosti za organizovani haos u zgradi Parlamenta BiH. Jer neko bi, naravno, trebalo za to da odgovara, ali je i to pitanje bez odgovora.

Teško da odgovora i sankcija može i da bude ako, kako tvrde poslanici, u svemu tome posebnu i najvažniju ulogu imaju bošnjačke paraslužbe koje sve to rade mimo rukovodstva Parlamenta i koje vuku konce iz sjene.

Zaključak je da će predstavnici bošnjačkih političkih partija nastaviti da proizvode incidentne situacije u pokušaju da iz njih, kao često do sada, izvuku za sebe nešto korisno. Možda na drugi način i drugim sredstvima, ali od toga neće odustati. Sigurno je i da će, na sve načine, i dalje pokušavati da srpskim predstavnicima rad u Parlamentu BiH učine nepodnošljivim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana