Optužnice

Veljko Zeljković

Svi Srbi koji su u proteklom ratu držali pušku ili obavljali neku vojnu dužnost su krivi i treba da odgovaraju pred nadležnim sudovima zbog ratnih zločina.

Ni kuvari koji su spremali hranu za vojsku, ali ni pripadnici sanitetskih službi neće biti izuzeti od odgovornosti.

Ovo “pravilo”, od završetka rata, pokušava da nametne najveća bošnjačka partija, a sve kako bi napravila “istorijsku podlogu” da se srpski narod u BiH proglasi genocidnim i glavnim krivcem za sve što se dešavalo tokom ratnih 90-ih.

Logistika za tako nešto je odavno uspostavljena. SDA već godinama pod svojom kontrolom drži gotovo sve poluge u pravosudnoj vlasti. Pod njihovom kontrolom je i Institut za nestale, ali i razne nevladine organizacije. 

Dio “posla” već je obavio Haški tribunal, koji se otvoreno stavio u službu pojedinih zapadnih centara moći. Istih onih koji su i izazvali ratne sukobe na prostoru bivše Jugoslavije, te bombama podržali otimanje Kosova.

Cilj je bio da se zataška uloga pojedinih svjetskih sila u svim ovim procesima.

Hag je završio svoj “posao”, ali bošnjačkim strukturama ni to nije bilo dovoljno. Posljednji na udaru se našao predsjednik BORS-a, penzionisani general Vojske RS Milomir Savčić, kojeg je “domaće” i “nezavisno” tužilaštvo optužilo za “pomaganje u ratnom zločinu u Srebrenici 1995. godine”.

Ova optužnica je došlo neposredno poslije “žalopojki” najviših predstavnika SDA, koji su se nedavno požalili kako nadležni pravosudni organi, procesuirajući bošnjački ratni vojni kadar, stvaraju lažnu sliku sukoba u BiH.

Zbog toga iz BORS-a i ističu da se radi o smišljenom udaru na posljednji bastion “srpske vojske”. I ovo nije prvi ovakav udar na ovu organizaciju. U novembru prošle godine i bivši predsjednik ove organizacije Pantelija Ćurguz optužen je za navodne ratne zločine u Brčkom. 

Svi treba da odgovaraju za svoja eventualna ratna nedjela. Ali, problem je kada se te optužnice podižu radi ostvarenja nečijih političkih ciljeva.

Sve dok se ova matrica bude sprovodila iz sarajevske kuhinje, suživot u BiH neće biti moguć. Uostalom, takva politika je i dovela do toga da je veliki broj mladih, koji se našao na udaru te i takve “ideologije”, postao militantan. Oni svoju budućnost vide, ne u Njemačkoj ili Švajcarskoj, već u Siriji i drugim inostranim ratištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana