Opstrukcije iz Sarajeva

Marijana Miljić Bjelovuk

Sve što bi trebalo da vodi ka boljem sutra kod nas zbog domaćih izabranih funkcionera ide samo u pravcu goreg sutra. Pokvare i ono što je nezamislivo. Raštemaju svaki sporazum, ideju, projekat koji bi trebalo da doprinese boljem položaju privrede i time stanovnika.

 

Sve što valja, njima ne valja. Zbog čega? Zašto tako rade decenijama? To očigledno samo oni znaju, jer obični čovjek ne može i dalje nakon toliko godina “provaliti” zašto oni za koje glasaju drže kao taoca privredu i time i građane. Jedno govore dok ne dođu na vlast, a rade sasvim drugo kada taj cilj ostvare. Kao da se u većini slučajeva radi o podvojenim, dvostrukim ličnostima.

Dokaz za to jeste i ideja “Otvoreni Balkan” za kojom vape privrednici iz BiH, jer bi pridruživanje toj inicijativi njima bila otvorena vrata za lakše poslovanje i protok robe u regionu. Ali od toga po svemu sudeći za sada nema ništa, jer političari iz FBiH smatraju da to vodi ka stvaranju velike Srbije. Dakle, kada ne znaju kako i šta dalje okrive onoga ni krivoga ni dužnoga. Po svemu sudeći, ponašaju se gore od djece predškolskog uzrasta, jer i mali broj njih ne svaljuje krivicu za ono što ne uradi na svog vršnjaka.

Očigledno je u ovoj priči, kao i u većini ostalih, sarajevski političari čekaju instrukcije mentora sa Zapada, koji bi trebalo da prelome i kažu im šta i kako dalje. Dakle, za koga i za šta glasaju građani? U ovom slučaju za zapadne mentore jer oni donose odluke ali i za ove domaće kukavice. Na izbornim listama trebalo bi staviti i ovu prvu stranu, jer očigledno oni donose posljednju riječ o privredi i uopšte o životu građana.

Ovih drugih kukavica i neradnika imamo na izvoz. Sa njima bi, kada bi ih transportovali preko granice, definitivno popravili spoljnotrgovinski deficit zemlje. Sigurno bi kada bi ih se riješili otišli u suficit u kratkom periodu. Jer imamo ih na tone, kako sa jedne tako i sa druge strane.

Ali od rješavanja njih i transportovanja preko granice nema ništa. Jer ko bi ih uopšte i uzeo? Samo bi im zemlju odveli iz suficita u deficit. Mi ćemo njih, nažalost, morati gledati i slušati sigurno još nekoliko mjeseci, do oktobra su sigurni.

Na građanima je da presude i prelome da li će ti ljudi upravljati i dalje entitetima i zemljom i da li će oni i dalje čekati zeleno svjetlo za svaki svoj potez i izgovorenu riječ od strane Zapada. Jer sve dok je tako imaćemo to što imamo danas. Odnosno, nećemo imati ništa, samo gubitke i poražavajuće rezultate u svim mogućim segmentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana