Opsesija

Darko Momić

Političkom Sarajevu smeta apsolutno sve što uradi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Kada ode u Beograd, Dodik po ocjeni bošnjačkih političkih prvaka, računajući i Željka Komšića, pravi veliku Srbiju na račun BiH, a kad ode u Zagreb, onda radi protiv BiH za račun Hrvatske.

Kada ode u Rusiju, politička Baščaršija ga optuži da ide po uputstva za širenje malignog ruskog uticaja na Balkanu, a kada pozdravi pobjedu opozicije u Crnoj Gori, onda ga prozivaju da duva u jedra izmišljenog pravoslavnog klerikalizma.

Kada kaže da će unijeti srpsku zastavu u Predsjedništvo BiH, onda je nacionalista, a kad kaže da ne navija za fudbalsku reprezentaciju BiH, onda ne valja ni kada NBA košarkašu Jusufu Nurkiću ljudski i sportski poželi brz oporavak.

Kada odbaci memorandum o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD, onda se protivi najjačoj svjetskoj sili, a kada pozove Srbe u Americi da glasaju za Donalda Trampa, onda podilazi predsjedniku najjače svjetske sile.

Kada zatraži (bez dublje analize tog poteza) da Ambasada BiH u Izraelu bude preseljena iz Tel Aviva u Jerusalim, onda ga Džaferović i Komšić optuže da krši Rezoluciju 478 Savjeta bezbjednosti UN, a kad glasa protiv prijedloga pomenutog dvojca da BiH prizna samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, onda ne krši Rezoluciju 1244 Savjeta bezbjednosti.

Kada traži minut ćutanja zbog smrti prvog srpskog člana Predsjedništva BiH Momčila Krajišnika, onda vrijeđa žrtve i veliča ratne zločince, a kad podnese prijavu protiv generala Armije BiH Atifa Dudakovića zbog ratnih zločina nad Srbima i potkrijepi je snimkom na kojem Dudaković naređuje paljenje i ubijanje, onda je protiv mira i suživota.

Kad uloži veto na odluku o gradnji Pelješkog mosta, onda je hrvatski lobista, a kad ode u Hrvatsku i upita predsjednika i premijera te zemlje da li će odustati od izgradnje odlagališta opasnog otpada na Trgovskoj gori zato što se tome protivi BiH, onda je preblag i trebalo je da prijeti i vuče za uši i Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića dok ne odustanu od izgradnje.

Elem, u nedogled bi se mogli nabrajati primjeri netrpeljivosti bošnjačkih političkih funkcionera, računajući i Komšića, prema Miloradu Dodiku, ali ono što čudi je što za većinu stvari zbog kojih trpi potpuno nesuvisle kritike iz Sarajeva, dobija kritike i od opozicionara u Srpskoj. A od izbora do izbora se pokazuje šta birači o tome misle, ali i da u opoziciji ne kontaju - ništa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana