Opasni izleti

Željka Domazet

Epitet najvećeg "političkog piromana" u BiH svakako bez dileme može ponijeti poslanik SDP-a Denis Bećirović.

Bećirović je tvorac inicijative o Sutorini koja je urodila zatezanjem između BiH i Crne Gore. Bećirovićeva je i inicijativa o rezoluciji o Srebrenici koja je izazvala buru reakcija u BiH i zapalila političku scenu u BiH, napravila razdore i podjele.

U kuhinji mlađanog Bećirovića je smišljeno i pismo o lažnoj parlamentarnoj podršci britanskoj rezoluciji o Srebrenici koje je upućeno generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ban Ki Munu koje je potpisalo 25 poslanika mimo odluke Parlamenta i mimo volje poslanika iz Republike Srpske i HDZ-a BiH.

Time je napravljeno krivično djelo a u Ujedinjene nacije poslana iskrivljena slika o stavu BiH.

Najnovija ideja Denisa Bećirovića je inicijativa da Savjet ministara dostavlja informaciju Parlamentu o efektima specijalnih i paralelnih veza Srpske i Srbije koju je Parlamentu BiH.

Nju je uputio ovih dana dok na sve strane pršte kojekakve zapaljive izjave nakon britanske rezolucije i pokušaja atentata na srpskog premijera Aleksandra Vučića. Niti su Savjet ministara a ni Parlament ove zemlje nadležni da raspravljaju o specijalnim i paralelnim vezama RS i Srbije, niti je to nepoznanica za Bećirovića.

Dejtonskim sporazumom i Ustavom ove zemlje jasno je propisano u čijoj su nadležnosti ove stvari jer u najvažnijem aktu ove zemlje jasno piše da RS i Srbija imaju pravo na specijalne i paralelne veze i njihovo je da se time bave, planiraju i analiziraju.

Bećirović je krenuo s mora i poremetio odnose ove zemlje sa Crnom Gorom, pa nastavio da ih remeti sa Srbijom i kako je krenuo uskoro bi na red mogla doći i Hrvatska, a zbog činjenice da na moru graničimo na neki način i sa Italijom ne bi čudilo da i tu pokuša naći neki kamen spoticanja. Ko zna.

Bude li ova zemlja nasjedala na Bećirovićeve političke piromanske izlete i inicijative, još zadugo neće izaći iz vlastitog blata i zaratiće sa cijelim demokratskim svijetom. Za sada ga, srećom, malo ko shvata ozbiljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana