OHR-ovi stručnjaci

Željka Domazet
OHR-ovi stručnjaci

Da je OHR neupućen i neobaviješten o situaciji u BiH, najbolje potvrđuju rezultati do kojih su došli njihovi "stručnjaci" kada su popisivali državnu imovinu u BiH.

Stručnost OHR-ovih "stručnjaka" najbolje će demantovati činjenice koje su izašle na vidjelo poslije spiska koji su sačinili, a iz koga se vidi da je OHR kao državnu imovinu popisivao brda i doline, šume i polja, spomenike i zdanja kojih već odavno nema u BiH.

OHR tim je zaboravio izgleda da se na području BiH desio ratni sukob, da je potpisan Dejtonski mirovni sporazum čije slovo jasno kaže da sve ono što se nalazi na području Republike Srpske pripada RS, a ono što je na području FBiH da pripada tom entitetu.

Iz gruntovnih i zemljišnih knjiga izvirilo je da bi predmet raspodjele trebalo da bude imovina koja se vodi na fašističkoj NDH i na Federativnoj Narodnoj Republici Jugoslaviji koja je nestala prije više od šest decenija. Slučajno ili namjerno, (a vjerovati je više ovom drugom), OHR je zaboravio da je, recimo, iz Sarajeva protjerano i istjerano više od 150.000 sarajevskih Srba koji su tik pored federalnog dijela izgradili sebi grad da bi bili u Republici Srpskoj.

OHR-ov tim, koji je za ovaj "zbunjujući projekat" utrošio silni novac, nije htio da se uputi ni preko Vraca da bi vidjeli da je sa druge strane brda nikao cijeli jedan grad i da tu više nema ni kasarni, ni livada, ni močvara. Nije ih zanimala ni činjenica da su silna zdanja koja su ostala u tom istom Sarajevu gdje OHR stoluje već skoro deceniju i po, oteta od Srba i da ih niko ne pita koliko su novca iz svojih džepova uložili u njihovu gradnju.

OHR nije učinio ništa da bi se zemljišne knjige i gruntovnice iz Sarajeva prenijele u Istočno Sarajevo i da se dodatno ne bi praznili džepovi sarajevskih Srba prilikom izdavanja najobičnije potvrde i da novac ne bi ostavljali u Sarajevu kome su prije 14 godina okrenuli leđa.

Po svemu sudeći, OHR i njegovi stručnjaci sad bi nanovo da nas sunovrate zarad ostanka i produžetka mandata u kome, jasno je i laiku, nisu uradili gotovo ništa što bi BiH uvelo u porodicu sređenih zemalja koje mogu da računaju na svoju evropsku perspektivu.

O ostanku OHR-a u BiH i njegovom mandatu raspravljaće se nanovo krajem sljedećeg mjeseca, a kako su krenuli sa smutnjama, jasno je da čine sve da bi još dugo vršljali po BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana