Odgovor na terorizam

Željka Domazet

BiH je izgleda postala zemlja koja životari od jednog do drugog terorističkog napada i u kojoj je malo ko zbog toga zabrinut.

U svega nekoliko dana ubijena su dvojica pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, odmah potom bačena je bomba na Policijsku stanicu u Zavidovićima, a uz to je i službenik Obavještajno-bezbjednosne agencije bacio eksplozivnu napravu ispred vozila kojim je putovao prvi čovjek Oružanih snaga Anto Jeleč. O ranijim napadima i incidentima suvišno je i govoriti.

Narod je s pravom uznemiren i javnost traži odgovore na pitanje šta nadležne institucije misle da preduzmu. Jer niko nikog ne informiše, a Tužilaštvo poslovično odgovara kako je "istraga u toku" i sve ide po starom oprobanom receptu "vuk pojeo magarca" i nikom ništa.

Posebno je zabrinjavajuće to što su, kao i do sada, i nakon terorističkog napada u Rajlovcu, dani potrošeni na to da se razjasni ko je za šta nadležan, da li je riječ o običnom ubistvu ili terorističkom napadu, pa kad se više nije moglo vrdati, ministri sa silnim obezbjeđenjem, tužioci i bezbjednjaci riješili su da se okupe.

Vanredno je zasjedao Savjet ministara i izrazio saučešće, poslanici Parlamenta BiH potrošili su dan na raspravu tražeći odgovore i zaključujući kako im Savjet ministara mora hitno dostaviti potpunu informaciju i plan mjera, da bi nakon toga sve stalo i zaćutalo.

Ministri se razbježali po svijetu od Kine do Atine, tužioci i agencije kukaju kako nema počinioca jer se raznio bombom i uz vapaje kako im fali resursa, novca, ovlašćenja i koječega.

Ukratko, Savjet ministara BiH do zaključaka Parlamenta drži kao do lanjskog snijega.

Zabavljeni nekim drugim poslovima nadležni se nisu udostojili da sačine ni izvještaj o terorističkom napadu i ostalim napadima, ni o stanju bezbjednosti u ovoj zemlji, bacajući javnosti prašinu u oči kako svi rade svoj posao, kako će oni poslati izvještaj kada ga sačine, da se neće zakasniti i da kašnjenje od nekoliko dana nije toliko strašno.

Ukratko, poručiše nam svima da je terorizam ionako globalni problem pa će ga rješavati neko drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana