Odbrana demokratije

Željka Domazet

Kompletna bošnjačka politička elita, organizovanim atakom na referendum o Danu Republike koji narednog mjeseca treba da bude održan u RS, udarila je na najviše demokratske standarde.

U pomoć zovu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i kompletan Savjet za primjenu mira, Ustavni sud BiH u kome su dvojica bivših potpredsjednika SDA i tri stranca, Centralnu izbornu komisiju i sve oni za koje misle da bi im mogli pomoći da se u ovoj zemlji demokratija satjera u rupu.

Lider najveće stranke u Bošnjaka, Bakir Izetbegović predvodi cijeli taj dirigovani cirkus pa je čak od Ustavnog suda ove zemlje zatražio da najdemokratskije donesenu odluku u Narodnoj skupštini RS stavi na čekanje dok ne donese odluku čiji je sadržaj već unaprijed poznat i koji odgovara Izetbegoviću.

Uz to se i Centralna izborna komisija počela ponašati kao politički faktor jer su pojedini bošnjački članovi ove institucije (koja bi po slovu zakona morala i trebalo da dostavi spisak onih koji mogu izaći i na glasanje i na referendum) po medijima počeli davati političke ocjene referenduma umjesto da urade svoj posao.

U međuvremenu OHR pokušava na sve načine da okupi ambasadore kako bi donijeli odluku kakvu traži bošnjačka elita, ali im izgleda ne ide baš sve po planu.

Osim tradicionalno trezvene Ambasade Ruske Federacije ima i drugih ambasada koje nisu saglasne sa onim što su Incko i Izetbegović sa sarajevske sećije naumili.

Bilo kako bilo, referendum u Srpskoj će se održati jer ovaj dio BiH smatra da je ne treba držati u mraku, u šerijatskom poretku i da je glas naroda jedini demokratski potez na koji niko ne bi trebao i smio da se ljuti.

Ako bilo koja od institucija koje su se uplele u igru Bakira Izetbegovića i onih koji slijede njegove naume povuče potez koji će suzbiti referendum i demokratiju u Srpskoj, onda će zasigurno biti kriva za to što će se ova zemlja razvaliti. Jer sasvim će se jasno vidjeti da u ovoj zemlji tri konstitutivna naroda nisu ravnopravna.

Jasno je kao dan i da će bez obzira na poteze Izetbegovića i njegovih sljedbenika, Srpska i dalje slaviti 9. januar kao svoj Dan Republike a narod u njoj na najdemokratskiji način stati u njegovu odbranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana