Od palca do kažiprsta

Darko Momić

Pravosudne institucije na nivou BiH su antidejtonske! Sud BiH je “mali Hag” i instrument u rukama sarajevske političke Baščaršije! Tužilaštvo BiH i njegovi tužioci više i ne kriju svoj antisrpski karakter! Ovo je još jedna sramotna odluka Suda/Tužilaštva BiH usmjerena protiv Republike Srpske i njenih časnih oficira i vojnika!

Nećemo više tolerisati podizanje optužnica samo protiv Srba, dok se oni koji su počinili zločine nad Srbima slobodno šetaju! Mora se poštovati presuda Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura i prestati sa retroaktivnom primjenom Krivičnog zakonika BiH! Ako se u što kraćem roku ne podigne optužnica i ne kazne odgovorni za zločin u Dobrovoljačkoj ulici i tuzlanskoj koloni, mi ćemo…

Neće oni ništa! Riječ je, naravno, o srpskim političarima. Otkako su formirani Sud i Tužilaštvo BiH samo ponavljaju ove otrcane fraze, dok čestiti srpski vojnici i oficiri trunu iza rešetaka, a oni koji su pobili srpsku nejač gostuju u TV emisijama i prijete “ćeranjem”.

Za dnevno-političke potrebe podignu glas nakon uobičajeno šokantnih poteza tzv. pravosuđa BiH, prikupe poneki jeftin politički poen gore navedenom retorikom, a onda osuđene Srbe prepuste njihovoj gorkoj sudbini. Možda to rade zato što nisu u strahu da će njih lično neko lažno optužiti za ratne zločine, jer su prvu liniju viđali samo kad počne “Na braniku Krajine”, pa su šanse da ih neko poveže sa nečasnim radnjama ravne nuli, ali bilo bi lijepo i zaista krajnje vrijeme da pokažu bar malo obraza i naprave bar jedan konkretan korak da Srbi konačno dočekaju istinu i pravdu iz bivše kasarne “Viktor Bubanj”.

Nažalost, od palca do kažiprsta se mogu izbrojati srpski zvaničnici koji su napravili nešto konkretno i pomogli da bar jedan zločinac završi tamo gdje zaslužuje. Jedan od njih je direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić. Iako mu je to praktično posao pa je pomalo neprirodno hvaliti ga, treba istaći da je onim što je uradio na planu otkrivanja i plasiranja istine o zločinima nad Srbima za devet kopalja ispred svih ostalih srpskih političara i funkcionera.

I ako Naser Orić i Atif Dudaković ikada završe iza rešetaka, a s obzirom na dosadašnju praksu opravdano je sumnjati da će se to zaista desiti, njemu treba stisnuti ruku i čestitati. Nadamo se uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana