Novo ljeto, nove nade

Vedrana Kulaga Simić

Još jedna godina je prošla, spakovala kofere i otišla u prošlost. Početak novog ljeta prilika je da na nekoliko trenutaka sjednemo i zapitamo se kakva je protekla godina bila, šta je donijela, a šta odnijela.

Da je 2015. bila teška, bila je. Kao i mnoge druge godine u ovoj zemlji u kojoj su turbulencije na svim stranama, nažalost, dio svakodnevice. Političkih, ekonomskih i drugih problema nije manjkalo, bilo da je riječ o "redovnim ili vanrednim", a narod je sve to gledao, slušao, pozdravljao, odmahivao glavom, čak se u nevjerici i krstio.

Godinu koja je iza nas obilježile su tenzije i zategnuti odnosi, ali je bilo i dobrih stvari na osnovu kojih se može očekivati da bi ova nova, 2016. po redu, godina mogla da ima bolji početak, ali i kraj.

Ako ništa drugo, barem možemo da se nadamo i da sve ružne i loše misli ostavimo po strani barem u ovim prvim danima nove godine, te u miru, sreći i društvu dragih ljudi uđemo u novo ljeto. To ništa ne košta, i to je pravo koje svi imamo, a sa svim ostalim nedaćama, kojih će sigurno biti, i u novoj godini već ćemo se nekako izboriti.

Kao što narod kaže - sve se može kad se hoće.

Toga bi trebalo češće u toku iduće godine da se sjete naši izabrani predstavnici vlasti, jer su ipak od naroda birani, i narodu treba da polažu račune, a ne da im mandat prođe u uzaludnom trošenju riječi i blaćenju druge strane.

Jer život u BiH nije lak ni za koga, a oni su dužni da zajednički rade kako bi i oni koji su im dali povjerenje i veoma dobre plate imali želju da ovdje i ostanu, a ne da razmišljaju da, kao i godina, spakuju kofere i nikada se ne vrate na svoja ognjišta.

Dakle, političarima želimo da u novoj godini opravdaju plate i druge naknade koje primaju, radnicima da dobiju ono što su zaradili, a privredi da stane na zelene grane. Svi moramo da damo svoj maksimum da nam 2016. godina bude bolja i da kada i ona bude spakovala kofere imamo mnogo ljepših i boljih slika da se sjećamo u odnosu na ovu koju smo ispratili, u nadi da se u nekim stvarima ne ponovi.

Neka se svima vama ostvari sve što vam je potrebno za sreću, da budete zdravi, veseli, uspješni u poslovima koje radite i okruženi ljudima koje volite i da se više poštuju vaša prava.

Živjeli i srećni bili! Srećna nova 2016. godina!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana