Novinari i prostitucija

Darko Gavrilović
Novinari i prostitucija

Zovite Džombića. Ja sam vam viška u toj priči. Ne možete sa svakim brisati dupe kad hoćete. Nisam ja prostitucija. Kada budete mogli nazvati svakog i pitati šta god hoćete onda nema ni od vas ni od mene ništa!

Tu gomilu pogrdnih riječi svojstvenih kočijašu, a ne predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, izgovorio je u dahu Nikola Špirić odgovarajući na pitanje novinara "Glasa Srpske" da li je tačno da je u Vladi RS intervenisao za direktora Fonda PIO RS Zorana Mastila.

Sam Mastilo se nedavno kolegama pohvalio da, bez obzira na sve, od njegove smjene nema ništa, jer je preko Špirića sve završio u Vladi.

Što je za normalnog normalno za onog drugog je nenormalno i provokativno. Novinar koji je ovu informaciju dobio, pokušao je da je provjeri pozivajući Špirića. I debelo je pogriješio, jer se, eto, usudio da postavi takvo pitanje!

Umjesto da je ostao hladan i odgovorio na navode, Špirić je pao u vatru i pokazao da su novinari za njega sluge, koje treba da ga promovišu do posljednjeg daha i da neće "smjeti" da objave takvu njegovu reakciju.

Pokazao je još nešto - da je veoma nervozan kada mu se pomene "slučaj Mastilo". Da je drugačije pozvao bi ga da preuzme odgovornost za svoj rad.

Skandaloznim ispadom Špirić je na najbolji način pokazao koliko se umislio nedodirljivim. E, pa nije. Novinarima se usta tako ne zatvaraju, niti se njima tako briše dupe.

Pokušavajući da upravo to učini Špirić se sjetio da kaže da je javna ličnost, ali je zaboravio da baš zato što je javna ličnost, a ne prostitutka, mora da odgovori na sva pitanja javnosti, pa i na ona koja mu se ne sviđaju. Pa makar ih postavio i novinar "Glasa Srpske", koji po Špiriću, očigledno nema pravo na to. E pa ima, u službi profesije, a ne politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana