Novi list

Milijana Latinović

U borbi protiv virusa korona koja traje duže od godinu Republika Srpska je ovih dana okrenula novi list. Malim korakom za pojedinca, ali ogromnim za čovječanstvo i Srpska je stala rame uz rame sa Evropom i svijetom. Masovna vakcinacija protiv virusa korona je počela.

I dok nevidljivi neprijatelj sa nekoliko lica napada sa svih strana, ubrzano se širi i puni bolnice, građani koji su odlučili da zavrnu rukav i prime vakcinu, uvjereni su da ovo jednom mora stati i da smo pobjedi bliže nego ikada.

U vakcinu se uzdaju baš svi, od penzionera, privrednika, ugostitelja do medicinara, jer samo će imunizacija, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, točak našeg života vratiti na pravi smjer.

Iako su pred nama sigurno još mjeseci borbe, svjetlo na kraju tunela se nazire. Svjedoče o tome i slike iz “Banjalučkog velesajma” gdje je počela masovna vakcinacija starijih od 65 godina.

Oni najstariji još jednom su nam svima održali čas iz odgovornog ponašanja.

Svi sa maskama na licu, poštujući epidemiološke mjere čekaju u redu za “sputnjik V”, bez dileme da je korak na koji su se odlučili ispravan.

Dosadila je ova borba svima, penzionerima, radnicima, studentima, djeci. Niko više ne može da izdrži izolacije, zatvaranja, distancu i masku, a znamo da moramo. Još malo, samo još koji mjesec pa da sve ovo bude samo manje lijepa uspomena, jedna u nizu pobjeda koju je ispisalo čovječanstvo.

Zato je veoma važno da u danima koji dolaze budemo još odgovorniji i oprezniji, zarad svog i zdravlja svojih najmilijih.

Moramo da se osvijestimo, da pokažemo odgovornost i ozbiljnost jer samo tako ćemo sačuvati glavu na ramenima, ali i radna mjesta i privredu čiji su temelji odavno poljuljani. Ni ova “poluzatvaranja” neće proći bez posljedica po novčanike i radnika i poslodavaca, pa i Republike, a kamoli još jedno potpuno zaključavanje.

To niko više ne bi mogao da izdrži. Zato moramo biti strpljivi još samo malo i omogućiti zdravstvenim radnicima da vakcinišu stanovništvo bez dodatnog pritiska, bez naglog skoka broja zaraženih.

Moramo i njima omogućiti da dišu, jer odavno su na izmaku snage. Početkom masovne vakcinacije okrenuli smo novi list u borbi iz koje moramo izaći kao pobjednici. Drugog izbora nemamo. Ovo je pravi trenutak da situaciju preokrenemo u svoju korist i da koroni sviramo kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana