Nova priča

Vedrana Kulaga Simić

Još jedna godina ostaje iza nas. Spakovala je svoje kofere i otišla u istoriju. Nekome je nešto donijela, nekome oduzela.

Šta poželjeti u novoj, 2015, a da to već neko nekada negdje nije poželio barem dva puta? Šta reći nekome u ponoć, a da to već nije negdje od nekoga čuo? Ili jednostavno treba poželjeti svima da im se ostvari sve ono što bi svako od nas poželio samom sebi?

Želja je, uvijek, mnogo, ali mnoge od njih se, nažalost, ne mogu usaglasiti sa realnošću. Međutim, novogodišnji praznici, koji su tu, prilika su da podvučemo crtu i vidimo šta smo uspjeli da ostvarimo za proteklih 12 mjeseci, šta treba da nastavimo u novoj godini i gdje traba da započnemo sve iznova.

Teška godina je prošla, a sve do sada nagovještava da ni nova neće biti laka. Domaćinstva se još oporavljaju od majskih i avgustovskih poplava koje su zadesile Srpsku, mnogi problemi stoje nad glavom privrede i realnog sektora, političko stanje je uvijek uzburkano, a većina običnih ljudi gleda kako da spoji početak i kraj mjeseca.

Niko ne smije da pobjegne od teške ekonomske situacije u RS, ali isto tako ne smije da joj se preda. Mnogi izazovi su pred Srpskom i svima koji su odgovorni narodu koji živi na njenoj teritoriji. Oni koji su voljom naroda krajem 2014. zauzeli važne pozicije u javnom životu moraju da daju odgovore na mnoga pitanja i da uklone mnoge barijere koje se sada nalaze pred građanima RS.

Političari, sasvim sigurno, ne smiju da zaborave obećanja koja su, ne tako davno, dali, a po kojima mogu da učine da živimo bolje, podižemo porodice i živimo od svog rada. A svi mi zajedno treba da uradimo što god možemo da bi nam nova godina bila bolja. Spisak želja je dug, ali nije neostvariv.

Nova godina je novi početak. Svi nešto žele i očekuju u novoj godini, a na svima nama je da ovu priču 2015. po redu pokušamo da učinimo boljom, ljepšom, uspješnijom od ove koju ostavljamo istoriji da o njoj da svoj sud.

Jer 2014. priča je završena, a 2015. tek počinje da se piše. Zato, srećna vam svima Nova godina, da bude bolja i mirnija nego ova, sada već stara.

Sve najbolje!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana