Nova godina, stare želje

Vedrana Kulaga Simić

Ponovo smo na istom pragu. Opraštamo se sa starom godinom i pružamo ruke novoj 2018. sa željom da će biti uspješnija i srećnija od one koja odlazi u istoriju.

Kao i svaka prethodna, i 2017. godina imala je svoje uspone i padove. Nekome je donijela sreću i osmijeh, nekome bol, tugu i razočarenje, ali svi moramo ići naprijed i vjerovati da ima i mora da bude prostora za bolje.

Godina na izmaku u političkom i ekonomskom smislu ostaje u znaku teških političkih trzavica, od kojih je najveća šteta završila na grbači "običnih smrtnika" koji su zbog toga, a trbuhom za kruhom, više nego ikada pakovali kofere u nadi da će u tuđini unovčiti svoj rad i znanje.

Takve slike, dragi naši političari i ostali koji u rukama direktno ili indirektno držite konce naših sudbina, ne želimo da vidimo više u godinama koje dolaze.

Želimo stabilne institucije, zadovoljne radnike, sve jači dječiji osmijeh i bolje dane za penzionere.

Obećanja je bilo i biće ih, ali ona ne hrane nikoga.

Niko ne kaže da se stvari mogu promijeniti preko noći, ali prošlo je isuviše mnogo godina i krajnje je vrijeme da se to i promijeni.

To je ono što svima želimo u ovoj novoj 2018. Želimo da na njenom kraju možemo reći da je bila dobra godina i da želimo da svaka naredna bude barem takva, ako već ne može bolja.

Želimo da naši izabrani predstavnici na svim nivoima u BiH rade odgovorno svoj posao, da rade u interesu onih koji su ih doveli u udobne fotelje, a ne da pune svoje džepove niti da guraju svoje sitne interese u prvi plan.

Želimo da radničke plate budu barem pristojne i da od njih mogu da prehrane porodice, školuju svoje nasljednike, imaju tople domove, da ostane i nešto da se pomogne onima koji su svoj životni vijek proveli radeći, a sada prehranjujući.

I njima želimo veće penzije da ne govore "zar smo radili za ovo od mladosti do kraja radnog vijeka". To nisu zaslužili, kao što nijedno dijete nije zaslužilo da bije teške bitke.  

Dug je spisak želja, ali sve mahom stanu u nekoliko redova.

Dragi naši, neka vam se ostvari onoliko stvari koliko vam je potrebno da budete zadovoljni.

Srećna nova 2018. godina!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana