Nobel za Institut

Goran Maunaga

Prijedlog bošnjačke dijaspore iz Skandinavije da Institut za traženje nestalih BiH bude kandidovan za Nobelovu nagradu za mir, najnoviji je doprinos bezbrojnim paradoksima, apsurdima i lažima u BiH preko kojih predstavnici jednog naroda pokušavaju da uspostave dominaciju nad drugima.

Nesporno je svačije pravo da za bilo šta predlaže bilo koga, ali prijedlog da Institut bude kandidovan za Nobelovu nagradu samo je dokaz da je ta institucija od svoga osnivanja radila isključivo, uz friziranje podataka, u interesu bošnjačkog naroda.

Svjedoče to i srpski predstavnici u Institutu koji godinama ukazuju na selektivnost, diskriminaciju, opstrukciju, političku instrumentalizaciju u Institutu.   

Dakle, prema procjeni bošnjačke dijaspore, Institut je zaslužio Nobelovu nagradu jer je za osam godina postojanja identifikovao samo 268 Srba, a čak 6.211 Bošnjaka i Hrvata.

Nobelovu nagradu zaslužio je i jer je primjenom specijalne metode pronašao čak 4.000 Bošnjaka i nijednog Srbina.

Institut je zaslužio Nobela i zato jer je radio kao komisija FBiH godinama ne podnoseći nikome izvještaj o svom radu.

Nobelovu nagradu trebalo bi da dobije i zbog teške korupcije kao i zato što je za čuvanje posmrtnih ostataka, mimo pravila, na sumnjiv način potrošeno čak preko pet miliona maraka.

I ne samo Institut, Nobelovu nagradu trebalo bi da dobije i Amor Mašović koji je, pored ostalih nezakonitosti, potvrde da je neki Bošnjak bio u logoru izdavao samo na osnovu izjava.

Institut i Mašović Nobela su zaslužili i jer je taj isti Mašović godinama frizirao podatke o nestalima, uz bekgraund počinioca ratnog zločina iz 1993. godine za šta je dokaz i dokument koji je potpisao Fikret Muslimović.

Iako je grupa bošnjačkih građana umjesto Mašovića, predložila Institut za Nobelovu nagradu, ideja i cilj su isti jer je Mašović kroz rad Instituta preslikao sebe.

Tako je Institut postao političko-komercijalna institucija koja radi mimo pravila i zakona. Isto kao i Mašović koji je, pored funkcije u Institutu, i delegat SDA u Domu naroda Parlamenta FBiH što je mimo Zakona o nestalim licima BiH.

Dakle, s aspekta predlagača, šteta nanesena Srbima preko Instituta zaista zaslužuje Nobelovu nagradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana