Niske strasti

Veljko Zeljković

Bakir Izetbegović ponovo je u svom elementu i ostrašćenom nacionalističkom transu i narativu, a nakon što je konačno dočekao da u Bijelu kuću zasjedne Džo Bajden.

Lider SDA ponovo je udario po Dejtonu, Srbima i Hrvatima, nazivajući ovaj sporazum retrogradnim. Očekuje on da Bajden ispravi tu navodnu “nepravdu” i pomogne mu da ostvari nedosanjani san njegovog oca. To što on podrazumijeva i diskriminaciju ostala dva naroda, njega ne interesuje, jer taj plan stvaranja nekakve građanske države podrazumijeva postojanje samo jednog naroda - dominantnog bošnjačkog.  

Njegova najnovija zapaljiva izjava dolazi i u vrijeme nakon što je Bundestag dao “zeleno svijetlo” da Aleksandar Šmit i zvanično postane njemački kandidat za novog visokog predstavnika u BiH. Očekuje on i da Njemačka pomogne.

A kako bi došao do tog cilja bošnjačka politička elita angažovala je i jedan broj lobista rusofoba koji veće godinama rade za “bošnjačku stvar”, a koja je, između ostalog, iznikla iz programa “Muslimanskog bratstva”, pokreta koji smatra da je svaki život muslimana i hrišćana nemoguć. 

Međutim, utisak je kako se Izetbegović i ovaj put malo zaletio. Sve više zemalja u svijetu shvata da ova njegova politika nikuda ne vodi, te da je upravo on najveći rušilac BiH i glavni kreator gotovo svih političkih kriza u zemlji. Shvatili su to i pojedini američki senatori, a pogotovo nakon otvorenog političkog i krstaškog rata koji je on poveo protiv Hrvata u BiH, a kojeg prate razne inkvizitorske institucije.

Na ruku mu ne ide ni eventualni dolazak Šmita na mjesto novog visokog predstavnika, jer se radi o umjerenom i razumnom političaru, koji bi mogao tražiti da se OHR izmjesti iz BiH, a kako bi se zemlja koliko-toliko otrgla od međunarodnog protektorata i krenula evropskim putem. Nažalost, Izebegović i razni Komšići i Džaferoviće toliko su zaslijepljeni i ostrašćeni da i dalje zemlju uvlače u sve veću krizu, priželjkujući međunarodni intervencionizam.

Kako zbog svega toga žive ljudi u BiH, da li ćemo i kada dobiti vakcinu, kako ćemo riješiti akutnu migrantsku krizu koja prijeti da poput upaljenog slijepog crijeva pukne, njima nije na dnevnom redu. A zašto i bi, dobro su situarani. Žive i rade u pratnji policije, a i dobrano su se obezbijedili tokom ratnog i poratnog perioda. Nadležni već godinama ne mogu ući u trag stotinama miliona dolara donatorskih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
Kosovo jeste Srbija
Kosovo jeste Srbija
Dreka Bećirovića
Dreka Bećirovića
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana