Nikola Dronjak

Goran Maunaga

"Glas Srpske" ima puno pravo i obavezu, kao uostalom i svaki drugi mediji u svijetu, da objavi istinu, podatke do kojih dođe (naravno provjerene), pogotovo kada se radi o pokušaju organizovanja nasilnih protesta finansiranih sa strane, o terorizmu i napadu na ustavnopravni poredak.

Tako je bilo i sa tekstom o planiranom protestnom paljenju zgrada BORS-a, Administrativne uprave Istočno Sarajevo i finansiranju, te djelovanju organizacija "Slobodna Republika" i "Oštra nula". Objavljene su tačne i provjerene informacije, ali su odmah po izlasku teksta krenule salve uvreda i optužbi na račun "Glasa", autora teksta, pa i predsjednika RS Milorada Dodika.

A da li i koliko se tu radi o "neistinama", na pres konferenciji je pokazao predsjednik "Slobodne Republike" Nikola Dronjak. Iako se u tekstu ne spominje kao organizator nasilja u RS, ipak je našao za potrebno da se uz arsenal uvreda i kleveta brani. Uz riječ "lažovi", koja mu je jedna od češćih i blažih u vokabularu, Dronjak je najavio sudski proces, ignorišući na "presici" većinu pitanja, pa i ono da li njegova "Slobodna Republika" planira da od aprila do izbora organizuje proteste u RS. Dronjak i njegov saradnik pozivali su se na svoje očeve kao učesnike otadžbinskog rata, iako nisu mogli da objasne otkad datira i na osnovu čega je stvorena nelogična konekcija između "Slobodne Republike" i "Udruženja veterana RS".

Činjenica je da Dronjak nije vizionar, da on sigurno nije taj sudbonosni, izabrani "revolucionar" koji će da popravi stanje i Srpskoj, sve i da je najgore, kakvim ga on naziva, te da RS izvede na zelenu granu. To je potvrdio i na toj konferenciji kad je, analitički tačno, precizirao da je pitanje o tome kako bi on sačuvao i vodio Srpsku u slučaju da dođe na vlast - neozbiljno. Ali su, mada Dronjak to ne zna, preozbiljni i pitanje i odgovor na njega, šta bi moglo da se desi sa RS, sa njegovim i domovima svih nas, sa našom budućnošću, u slučaju da se njegov plan, možda, čak mirnim protestima, pretvori u masovne, iznenadne i odnekud dobro organizovane nasilne proteste?

Ni oni koji su se odmah stavili na stranu Nikole Dronjka i "Slobodne Republike", najblaže rečeno - nisu legalisti. Oni treba da odgovore na pitanje na osnovu čega znaju da to što je izneseno u tekstu "Glasa" nije istina. Dokaze, svjedoke i dokumenta imamo, a istina ne može da se sakrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana