Ni na nebu, ni na zemlji

Željka Domazet

Da su u BiH svakojaka čuda moguća, pokazuje i saslušanje u Parlamentu BiH prvih ljudi institucija zaduženih za kontrolu neba iznad ove zemlje da bi bilo utvrđeno kako je zbog aljkavosti, neuvezanog sistema i neblagovremenog preuzimanja neba BiH oštećena za više od 70 miliona maraka za samo tri godine.

Niko od nadležnih iz tih institucija nije želio da prizna odgovornost pa su se međusobno utrkivali u konstatacijama kako revizorski izvještaj u kojem su izneseni brojni propusti nije tačan i da je, prema onoj dječijoj izreci “mir, mir, niko nije kriv” u ovoj oblasti sve kako valja i kako BiH kontroliše sve što treba i koliko treba.

Bilo je među najodgovornijim u cijelom lancu i onih koji su počeli međusobno da se optužuju, pa su tvrdili da onaj drugi nije uradio svoj dio posla.

Bilo kako bilo, dok svi tvrde da su radili kako treba, BiH je ipak zakasnila da uradi svoj posao i tako izgubila milione maraka novca poreskih obveznika, jer nije kontrolisala svoje nebo.

Da je stvar dovedena do apsurda i da niko istinski ne želi da valjano rješava ove stvari i koliko je ovoj zemlji stalo da valjano pospremi situaciju u ovoj oblasti govori i podatak da se na rukovodećim pozicijama u dvije institucije nalazi jedan te isti čovjek i da se niko ne pita kako je to moguće.

O apsurdu još više govori i to da upravo taj isti čovjek sa vazduhoplovstvom, kako tvrde upućeni, ima veze jedino po tome što je svojevremeno sadio lavandu oko jednog od aerodroma.

Da u ovoj oblasti ima bezakonja svake vrste govori i podatak da se u ove visokoprofitabilne institucije uhljebljuju djeca, rođaci i prijatelji rukovodilaca tih institucija, dok mladi i obrazovani kadrovi godinama na ulici čekaju na posao gledajući u nebo.

Sve ovo jasno govori u prilog tvrdnji da je BiH i dalje ni na nebu, ni na zemlji, a u isto vrijeme debelo u kriminalu svake vrste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana