Nerad za velike pare

Željka Domazet

Zvaničnici Evropske unije tvrde da ova zemlja ubrzano korača ka porodici evropskih zemalja koje čine uniju, a podaci u zemlji govore da zakonodavna vlast nije uradila ni četvrtinu posla koji je sama planirala.

Javnost je svjedok da dva mjeseca oba doma parlamenta ove zemlje gotovo i nisu zasjedala.

Nisu bili u stanju da održe sjednice, a komisije koje su "mali parlamenti" i od kojih zavisi efikasnost rada zakonodavne vlasti, sve češće se otkazuju zbog nedostatka kvoruma iako postoji "mali milion" akata koji moraju da budu usvojeni ako ova zemlja želi da bilo šta postigne.

Poslanike treba hvatati po hodnicima da bi sjednice bile održane, a ako lov ne uspije, sjednice nema.

Ukratko, riječ je o neodgovornosti bez ikakvog opravdanja, a jasno je da većine, koja bi vodila stvari u pravom smjeru, nema. Ako se ima u vidu tvrdnja da ova zemlja napreduje na svom evropskom putu, a kako kažu u Evropskoj uniji, treba da se radi danonoćno da bi se ispunjavale obaveze, onda ovdje neko nekome baca prašinu u oči. Jer ovdje ne da se ne radi danonoćno već ni mjesečno.

Narodski rečeno, neko ovdje laže.

Ili nam zvaničnici EU bacaju šarene laže u koje samo naivni mogu povjerovati ili je u ovoj zemlji koja je po svemu izuzetak izgleda najbolje da oni koji su zaduženi da nas uvedu u porodicu uređenih društava ne rade ništa.

Kada se sve ove činjenice imaju u vidu, onda je sasvim sigurno da ona narodna "Bog da živi ovaj režim, plata ide, a ja ležim" najplodnije tlo ima upravo u Parlamentu na nivou BiH.

Jer jednostavno rečeno - ljudi neće da rade, nije ih briga i niko za to ne odgovara. Kako kažu ovi "evropejci", zemlja napreduje, a nije urađena ni četvrtina posla koji su sami planirali.

Poslanici imaju neke privatne obaveze pa niti dolaze na sjednice parlamenta niti na komisije koje su njegov sastavni dio, a u vladajućoj većini zauzeti su međusobnim trzavicama.

Kako reče jedan od poslanika, možda bi bilo najbolje da ni komisije ni Parlament ne zasjedaju ako će zemlja napredovati. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana