Ne vjeruj NATO-u ni kad darove nosi

Željka Domazet

Republika Srpska i Srbija već decenijama pamte NATO bombardovanje i tone bombi koje su bez ikakvog razloga bačene na već ratom ojađeno i iscrpljeno stanovništvo. Sve opštine nekadašnjeg Srpskog Sarajeva zasute su NATO projektilima od kojih su trećina bile bombe sa osiromašenim uranijumom, od kojih su i u vrijeme bombardovanja pobijeni nedužni ljudi, a oni koji su preživjeli osuđeni su na dugogodišnja liječenja od različitih karcinoma i tiho umiranje.

Posljedice bacanja NATO bombi sa osiromašenim uranijumom trpe i djeca čiji su roditelji bili izloženi djelovanju ubica iz vazduha. Revnosni hroničari ovih događanja tvrde da je godinama stanovništvo ovih dijelova umiralo u tihim mukama i da su groblja rasutih Srba koji su napustili opštine nekadašnjeg Srpskog Sarajeva prepuna žrtava NATO bombi. Za ovaj zločin ni do danas niko nije odgovarao, a NATO moćnici su nudili preživjelim žrtvama različite destinacije i beneficije po svijetu samo da bi ih ućutkali.

Posljedice ovog neviđenog zločina trpe i brojni NATO vojnici koji su po slovu komande morali da slušaju svoje pretpostavljene i učestvuju u ovim neviđenim anticivilizacijskim rabotama moćnih zemalja predvođenih Amerikom.

Osiromašeni uranijum djeluje vijekovima, pa stoga nije teško predvidjeti da zdravog života na ovim terenima neće biti nikada.

I dok žrtve i naučnici nastoje da objelodane istinu o ovom neviđenom zločinu, da generacijama koje dolaze predoče dokaze koji ne smiju da se zaborave, NATO nastavlja da nas bombarduje pričom da treba da im se pridružimo i budemo pod njihovim okriljem. Svako onaj ko bi na takav savez Republike Srpske i srpskog naroda dao zeleno svjetlo ne čini zasigurno ništa drugo do nanovo bombarduje i žive i mrtve stradalnike ovih zločinaca iz vazduha. Saglasnost za ulazak u NATO nije ništa drugo do zagrljaj sa dželatima i oprost svim zločinima čije posljedice ni najgori pesimisti ne mogu predvidjeti.

Ono što je neosporno je činjenica da nam takvi zaštitnici nisu potrebni i da sve njihove beneficije i obećanja koja nude nisu vrijedni suza koje i danas, gotovo četvrt vijeka kasnije, liju i djeca i roditelji žrtava koje je njihovo djelovanje donijelo.

Stoga je ona stara “Ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose” - u ovim obećanjima onih koji hoće da nas uvuku pod svoje skute jasna i nedvosmislena. Bombardovanje na kraju prošlog vijeka, kao i ovo aktuelno, političko, nije ništa drugo do novo ubijanje onih koji su preživjeli bombe sredinom devedesetih. +++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana