Naša Republika

Željka Domazet

Republika Srpska proslavila je svoj dvadeset i šesti rođendan svečarski, stameno i dostojanstveno kako to i dolikuje miroljubivom srpskom narodu koji je stvarajući je želio samo da sačuva svoj identitet i opstojnost na prostorima nekadašnje Republike Bosne i Hercegovine.

Tokom rata za nju su živote dali njeni najhrabriji sinovi, a u miru su je sačuvali njeni zvaničnici i narod odupirući se nasrtajima onih koji bi ovu zemlju uređivali po mjeri jednog naroda i međunarodne politike. Od njenog nastanka do današnjeg dana svi zlonamjerni su pokušavali da je ospore i ukinu njen Dan. Međutim, što su nasrtaji bili veći naša Republika je bivala sve jača i stamenija, ponosnija i gordija. Svaki dio Srpske - grad, selo, trg ili ulica su za Dan Republike okićeni zastavama koje su dokaz da svi oni koji ne misle dobro Srpskoj ne misle dobro ni ovim prostorima ni narodima ove zemlje.

Kroz godine borbe za opstanak, Srpska je pokazala i dokazala da je jedini dio BiH koji je održiv i uređen i u kome nikom dobronamjernom nije tijesno. Oni zlonamjerni i nisu zaslužili da se o bilo čemu pitaju i odlučuju. I borba za opstanak i očuvanje Srpske najrječitije su dokazali da Srbi znaju šta je država jer su je uvijek imali. Borba za Srpsku je ujedno i borba za postojanje i opstanak jer ukoliko bi se na bilo koji način oskrnavila njena stamenost urušeno bi bilo i biće srpskog naroda na ovim prostorima. Stoga i ne čudi da svaki dobronamjerni građanin Srpske njen rođendan slavi kao svoj i što upravo na taj dan svaki pedalj ovog prostora osjeća kao svoju kuću i dom. Zato svi oni koji pokušavaju kojekakvim podvalama i izmišljotinama da ospore Srpsku moraju znati da su nasrnuli na tuđu kuću i imovinu i da im nikada neće zla namjera dobra donijeti.

Stvorena uoči rata, odbranjena u ratu i nakon sukoba, ona će samo jačati i razvijati se za dobrobit svih onih koji u njoj žive i koji joj dobro žele. Svaki dobronamjerni čovjek sa bilo kog kraja svijeta dobro je došao na ovu svetinju srpskog naroda, dok svi oni koji bi da je ponize ili unište moraju znati da rade uzaludan posao. Naprosto od trenutka njenog nastanka pa nadalje svi stanovnici Srpske su uvijek sa ponosom znali i umjeli da kažu svima: "Ovo je moja Republika Srpska". Takva će ostati. To garantuju zastave koje su se vijorile od Novog Grada do Trebinja, sa svakog balkona ili jarbola. To garantuju nasmijana lica svih onih koji su tu našli svoj dom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana