Napad u Zvorniku

Goran Maunaga

Istraga u predmetu terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku nakon godinu ne samo da nije stigla do podizanja optužnice i otvaranja sudskog procesa, nego nije došla ni do toga da bar uzme izjave od preživjelih žrtava, policajaca koji su ranjeni u tom napadu.

Jednog od osumnjičenih u tom predmetu, Fatiha Hasanovića, Sud BiH nedavno je, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, osudio na godinu zatvora zbog članstva u terorističkoj organizaciji Islamska država i ratovanja na sirijskom ratištu. Tu godinu zatvora može da plati, otkupi, i da automatski bude odmah na slobodi a da ga niko i ne upita, a kamoli da provjeri, šta je sve radio u Siriji.

A eventualnu provjeru povezanosti sa teroristom Nerdinom Ibrićem i napadom na zvorničku Policijsku stanicu da i ne pominjemo. Jer ako džihad ratnici po povratku iz Sirije mogu, na osnovu sporazuma o priznanju krivice sklopljenog s tužiocem, biti odmah na slobodi, od takvih tužilaca ne treba očekivati nikakve rezultate istrage terorističkog napada na "neku srpsku policijsku stanicu". 

Drugi osumnjičeni, vehabija Kasim Mehidić, na slobodi je cijelu ovu godinu i bavi se privatnim biznisom u Dubnici. To je ono mjesto koje je poznato po jakoj vehabijskoj zajednici i po tome što ni sam reis Husein Kavazović nije uspio da privoli članove tog paradžemata da se priklone Islamskoj zajednici.

Sve to ostavlja veliku sumnju u to da upravo oni koji su poslije tog terorističkog napada u zvaničnim institucijama BiH pokrenuli pitanje da li je napad na zvorničku Policijsku stanicu bio teroristički ili osvetnički čin, utiču i na rad Tužilaštva u tom predmetu i da će sve biti završeno na tome da je terorista Nerdin Ibrić u svemu bio potpuno sam.   

Zato, na tom fonu iz Sarajeva treba očekivati dalje izvrtanje činjenica i, čak, moguće podizanje tužbe protiv RS i MUP-a RS zbog ubistva teroriste Nerdina Ibrića.

To su već najavili pojedini mediji iz FBiH koji su plasirali dezinformacije da je Ibrić žrtva jer je ubijeni policajac Đurić navodno učestvovao u ubistvu njegovog oca, da ga je prvi napao i da je Ibrić pucao u samoodbrani.

Pa šta onda treba da znači ćutanje Tužilaštva?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana