Nalog za poniženje

Željka Domazet
Nalog za poniženje

Da je BiH jedinstvena zemlja u svijetu potvrđuje i činjenica da joj više ne trebaju nikakve institucije i da polako ali sigurno ide u anarhiju.

Kada smo se načas ponadali da će ova zemlja krenuti kolosijekom kojim idu sve evropske zemlje uslijedio je nalog visokog predstavnika sačinjen i smišljen u noći iza bijelih zidina OHR-ove zgrade.

U nalogu stoji da se privremeno suspenduju odluke Centralne izborne komisije BiH koja je odlučila da Dom naroda federalnog Parlamenta nije konstituisan po zakonu i da se samim tim izbor predsjednika i dva potpredsjednika poništava.

Taman kada smo pomislili da je konačno CIK formiranje vlasti u FBiH vratila na zdravi kolosijek, odjedanput, ničim izazvan Valentin Incko ili oni čije naloge mora da saopštava bez pogovora, kazao je da to ne može tako i da se Izborna komisija ne može miješati u svoj posao.

Ako je zaista tako onda nam Izborna komisija ni izbori nisu ni potrebni. Ako već u BiH imamo dobro plaćenog visokog predstavnika i svu tu bolumentu koja ga okružuje, zbog čega bi onda plaćali i Izbornu komisiju, izbore i zbog čega bi narod nedjeljom, prilikom glasanja, živio u iluziji da bira i da se pita, kada sve to za njega radi "Veliki brat"- visoki predstavnik.

Ne tvrde bez razloga pravni eksperti da je BiH neviđeni protektorat i da je visoki predstavnik jači i od svih parlamenata i sudova i da se jedino njegove odluke sprovode bez ikakvog pogovora.

Ako smo zaista u BiH svi do te mjere poniženi kao ljudi, onda bi zaista neko morao da kaže da je ova zemlja neodrživa i da je treba pustiti da se raspadne po šavovima po kojima je na silu sklepana. Vrijeme je da ovim poniženjima svih stanovnika BiH i njenih institucija konačno dođe kraj.

Narod BiH i njegove institucije su u proteklih dvadesetak godina toliko ponižene i omalovažene, ali ovo što je sada učinio visoki predstavnik je poniženje bez presedana.

Svi oni koji nekada u budućnosti budu izučavali šta se sve dešavalo u BiH, moraće se debelo pozabaviti i svim odlukama i nalozima visokih predstavnika koji su dodatno komplikovali i dovodili do besmisla ovu državu za koju više niko ozbiljan i ne može reći da je država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana