Načelnikova samovolja

Goran Maunaga

Silniku Todoroviću zasmetao volonterski rad nekoliko entuzijasta sa Draškićem na čelu i to što su pokazali da znaju da rade profesionalno, čak i bez novca koji je on kao načelnik bio dužan da im dostavi

U posljednje vrijeme postalo je pravilo da su mnogim moćnim funkcionerima svih nivoa, pa i zvaničnim institucijama i njihovim predstavnicima, kad im u životu i poslu ne ide, a to je baš često, mediji dežurni krivci.

Još jedna sličica u tom mozaiku, ali baš pravi primjer i paradigma mnogih sličnih dešavanja u BiH, je i slučaj vlaseničke televizije VIK, odnosno nezakonita odluka načelnika opštine Vlasenica Dragoslava Todorovića da zapečati prostorije te ustanove od javnog interesa.

Poznato je da je Skupština opštine jedina nadležna da odlučuje o pitanjima važnim za tu ustanovu, ali Todorović to zanemaruje i, poput nekadašnjih lokalnih moćnika iz prošlog vijeka koji su često znali da budu “sve i svja”, i vlast i zakon i sud, donosi samovoljnu odluku protiv koje niko ništa ne može.

Iako Todorović tvrdi da je to učinio “zbog nerazjašnjenih odnosa u toj informativnoj kući” i zato jer “nema informacije o materijalnoj i finansijskoj situaciji”, biće da su razlozi za načelnikov nezakonit potez sasvim drugačiji.

Jer, prvo, tamo ne postoje nerazjašnjeni odnosi, pošto je odlukom SO Vlasenica Draškić imenovan za v.d. direktora, a komisija obavila primopredaju.

I drugo, Todorović zna da na račun VIK-a nije prebacio ni marke iako je bio dužan da to učini, jer je Skupština za potrebe te ustanove odredila 20.000 KM. Dakle, nije tačno da “nema informaciju o finansijskoj situaciji u VIK-u” jer zna da im te pare nije proslijedio i da bez njih i nema nikakve “finansijske situacije”.

Biće da je silniku Todoroviću zasmetao volonterski rad nekoliko entuzijasta sa Draškićem na čelu i to što su pokazali da znaju da rade profesionalno, čak i bez novca koji je bio dužan da im dostavi.

A od tog samofinansirajućeg novinarskog posla Todoroviću je najviše zasmetalo istraživanje male VIK-ove ekipe, koja je samo uporedila predizborna obećanja političkih stranaka s onim što je od tih obećanja i ispunjeno.

E sad, to što je činjenica da su predstavnici SNSD-a ispunili ono što su prije izbora obećali i što je VIK prikazala konkretne i realizovane projekte, nisu krivi Draškić i novinari VIK-a. Ali SDS-ovcu Todoroviću, očigledno, jesu. I umjesto da iz toga nauči da treba ispunjavati data obećanja, Todorović je pribjegao najprimitivnijem - sili i bezakonju.

Ali poznajući odavno esdeesovsko-todorovićevski mentalitet, ne iznenađuje ni to ako Todorović i oni koje je prethodnu noć poslao da provociraju i prijete Draškiću, sada komentarišu da je “Draškić još dobro prošao, kako je trebalo i šta je zaslužio”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana