Most za bolje sutra

Krstina Ćirković

Političari vrijede onoliko koliko ostave iza sebe narodu koji im je povjerio svoju sudbinu.

Te činjenice svjesni su i predsjednik RS Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić koji su, prisustvujući početku gradnje mosta na Drini između Bratunca i Ljubovije, pokazali da su odlučni da zajedno rade u stvaranju boljih uslova ne samo za Podrinjce, nego i šire.

Most i granični prelaz između Bratunca i Ljubovije sa svim pratećim sadržajima poboljšaće razvojne mogućnosti Srbije i RS. Očekuje se da će oživjeti privreda, a obezbjeđenjem robnog prometa skratiće se za 50 i više kilometara put do najbližeg graničnog prelaza. Prelaz preko novog mosta biće i najkraći put od Sarajeva do Beograda.

Veliki je značaj ovog zajedničkog projekta, koji je intenzivno pripreman više od godinu.

Novi most će podstaći privrednike da ulažu na ovo područje, a otvaranjem novih proizvodnih i prerađivačkih pogona stvoriće se uslovi za zapošljavanje.

Ohrabruje i to što su najavljeni brojni projekti koji će doprinijeti boljem okruženju i uslovima u kojima ljudi ovdje žive i rade. Sve to pokazuje da saradnja između vlasti RS i Srbije nije bila nikad bolja i da u takvom političkom okruženju možemo očekivati samo napredak.

Zahvaljujući jedinstvu predstavnika vlasti Srpske i Srbije i njihovoj dobroj saradnji raste i rejting ovih zemalja u međunarodnim krugovima. To i jeste cilj lidera, kao i da im narod vjeruje, jer im ne šalju lažna obećanja.

Dodik je, kao premijer Srpske, obećao na jednom političkom skupu u Zvorniku da će Vlada RS rekonstruisati i asfaltirati više od 30 kilometara na dionicama regionalnih puteva Zeleni Jadar - Skelani i Bratunac - Skelani. Ti radovi su završeni u septembru iste godine. Zahvaljujući tom projektu počela je gradnja objekata pored Drine i povratak stanovništva koje se decenijama iseljavalo s tih prostora.

Septembra 2017. godine biće završena gradnja mosta na Drini.

Tim mostom će, kako su najavili, zajedno preći Dodik i Vučić. Pokazaće svom narodu, a i svijetu da uz dogovor grade objekte koji spajaju ljude. Novi most na Drini će, kao građevina od istorijskog značaja, svjedočiti generacijama o uspješnosti srpskih lidera s obje obale rijeke Drine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana