Mjesec obećanja

Vedrana Kulaga Simić

Republika Srpska i cijela BiH su uplovile u novu izbornu kampanju, a oni koji su krenuli u trku za glasove na startu su stavili do znanja da im je imperativ pobjeda, jer im daje moć da u iduće četiri godine drže u svojim rukama konce sudbine svih na ovom dijelu Balkana.

Buran mjesec je pred nama, jer će teško moći da prođe minut, ili dva, a da ne vidimo lica i ne čujemo glasove onih koji će sve snage uložiti da bi uvjerili glasače da su oni ti pravi i jedini koji mogu da obezbijede bolji život te stabilniju i pravičnu zemlju za sve.

To je njihovo pravo i to niko ne može da ospori, ali odavno je jasno da je pričati lako, a naročito političarima. Narodu je praznih priča preko glave. Narod traži i želi rezultate te bolji život i uslove svaki dan, a ne samo u vrijeme dok se zahuktava izborna kampanja, kada je gotovo svaki potez borba za glas, zbog čega u idućim danima možemo svašta očekivati. Prosto je nezamislivo, nažalost, da bi ova kampanja, uprkos pozivima sa svih strana, mogla proći bez niskih udaraca, prljavih i teških riječi te onih obećanja reda radi koja će odjekivati trgovima i pod šatorima širom Srpske.

Svi kandidati koji su dobili zeleno svjetlo i mjesto na startu ovogodišnje izborne kampanje trebalo bi da imaju za svaku izgovorenu riječ pokriće i dokaz da će ono što kažu i ispuniti, ako dobiju priliku, jer je narodu praznih priča i svakojakih obećanja odavno preko glave, a narod ne treba da potcjenjuju. Nikad i nigdje.

Birači znaju šta su čuli i prije dvije i prije četiri godine, a šta od toga danas mogu da vide i dožive. Ovoj zemlji treba istina, volja i spremnost da se radi za opšte dobro i da oni koji još vjeruju u budućnost u ovoj republici tu i ostanu, a ne da sve više pakuju kofere i odlaze.

Biračima ne trebaju predstave već ozbiljni govori, iz kojih će moći da zaključe koga žele na vrhu vlasti, a koga ne. Birači traže one koji će moći da riješe njihove probleme, a ne one koji gledaju kako da riješe svoja otvorena pitanja.

Na pobjedničkom postolju nema mjesta za sve, ali put ka tom cilju ne smije biti popločan izbornim krađama i lažima, jer građani zaslužuju da ih vode oni koji su pobjedu zaslužili na terenu, a ne prevarama i manipulacijama. I ovaj put će, naravno, biti gubitnika, ali ni ta pozicija im ne daje za pravo da mandat provedu u ljutnji i kritikama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana