Miletić u Zlatkovoj cipeli

Željka Domazet

Da je cijela BiH postala talac sukoba i previranja u SDP-u pokazuje i najnovija ujdurma koja se odigrala na relaciji Zlatko Lagumdžija - Željko Komšić.

Kada je aktuelni član Predsjedništva BiH i doskorašnji SDP-ovac, koji je napustio ovu stranku jer više nije mogao da trpi kombinatorike i poteze svog sada već bivšeg stranačkog šefa Zlatka Lagumdžije, pa pošao svojim putem, počela su dodatna previranja od kojih već mjesecima BiH ne može da se opasulji.

Kao klip u zahuktalom sukobu ovog dvojca, koji neprekidno od razlaza vri sa manjim ili većim varnicama, Komšić je kao jadac iz rukava nekadašnjem stranačkom šefu, a sada šefu diplomatije ove zemlje servirao imenjaka Zlatka Miletića da ga predloži, pa nanovo dostavi Komšiću i njegovim kolegama na imenovanje za ambasadora u sjedištu MIP-a.

Komšić je zapamtio da Miletić više nije u milosti svoga imenjaka, pa mu je ne bez razloga servirao upravo njega.

Miletić je u cijeloj toj priči na relaciji Komšić - Lagumdžija poslužio kao zgodan kamenčić koji je poturen u cipele prvog čovjeka diplomatije, koji ga svaki dan žulja u njegovoj funkcionerskoj obući.

Pokušavajući da smiri varnice između dvojca Lagumdžija - Komšić kolektivni šef ove, do u beskraj komplikovane zemlje, izmijenio je postupak kandidovanja i imenovanja diplomata, što bi moglo dovesti do novih blokada i previranja.

Već se najavljuje da bi vrlo brzo ova zemlja umjesto ambasadora u susjednoj Srbiji mogla da spadne na otpravnika poslova i da Srbi kao usputna kolateralna šteta ni poslije 20 godina zbog kadriranja i sukoba u Sarajevu ne dobiju ambasadorsku poziciju u Beogradu.

I manje upućeni u sva politička zbivanja znaju da su dobrosusjedski odnosi BiH sa Srbijom i Hrvatskom preduslov za svaki korak naprijed. Poslije ovog kadriranja i smicalica između Komšića i Lagumdžije BiH može doći u poziciju da se “smakne” sa svih interesovanja ne samo Evrope i svijeta, nego i najbližih nam komšija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana