Mihajlica, ca, ca...

Željka Dobrić
Mihajlica, ca, ca...

Cilj najžešćeg opozicionara i kritičara vlasti bez ijednog konstruktivnog prijedloga, predsjednika SRS RS Milanka Mihajlice bio je da se na sve načine dokopa vlasti, budžetske kase i lagodnog života. To je dokazano posljednjih dana kada je ugašen Gradski odbor ove stranke u Banjaluci, jer je ljudima prekipjelo da ćute i trpe njegovu samovolju, trošenje stranačkih para i zastupanje samo njegovih interesa na račun svih ostalih članova stranke, pa su to i objelodanili.

"Imperator" i "mali car", kako Mihajlicu nazivaju dojučerašnje stranačke kolege, nadao se da će svojim izletima u Narodnoj skupštini Republike Srpske, "oštrim kritikama" i davanjem pogrdnih imena ministrima iz još aktuelne Vlade RS obezbijediti sebi mjesto ministra unutrašnjih poslova RS.

Narodu bilo simpatično, ali ne i uvjerljivo i dovoljno njegovo kritikovanje protekle vlasti, pa ne samo da su kaznili njega, nego i kompletnu partiju i njene kandidate na proteklim izborima.

I dobro je da je tako. Jer, ako je Mihajlica privatizovao i zloupotrijebio stranku, šta bi bilo da je zaista zasjeo na neku bitniju funkciju u RS. Narod ga je prozreo i "nagradio" za njegov protekli doprinos poboljšanju vlasti u Srpskoj, ali i za njegove političke, diplomatske i pregovaračke kvalitete, te kritički, ali i samokritički stav kao bitnu čovjekovu osobinu.

Ne možeš kritikovati i tražiti da neko bude bolji, ako si loš i imaš oraha u džepu. Ne možeš se kandidovati da zastupaš interese naroda kada ne kriješ da su ti samo tvoji interesi na prvom mjestu. Ne možeš da sprovodiš samovolju u demokratiji kada od dogovora zavisi mnogo toga.

Možda vlast i nije bila tako dobra, ali u odnosu na opoziciju kakvu je vodio Milanko Mihajlica, bila je sjajna!

Protekli izbori donijeli su promjene, ma koliko se činilo da je sve ostalo uglavnom isto. Pokazali su da opozicija ne može da bude složna, pa ni po cijenu toga da građanima Srpske donese navodni bolji život, jer su im njihovi interesi na prvom mjestu, pa su ih podijelili i oslabili.

Izbori su Milanka Mihajlicu odstranili kao lošeg sa političke scene Republike Srpske i kasno mu je da za to krivi "režimske medije", misteriozne zavjerenike ili vlast. Mihajlica treba da bude uzor i ostatku opozicije kako ne treba rušiti vlast - bukanjem, lažnim predstavljanjem i politikanstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana