Mićo Mićić

Goran Maunaga

Prema dokumentima do kojih je došao "Glas Srpske", gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić jedan je od najmoćnijih ljudi u Republici Srpskoj.

Odavno nismo čuli da je bilo ko od predstavnika opštinske, gradske, lokalne, entitetske ili zajedničke vlasti direktni investitor i vlasnik novoizgrađenih stambeno-poslovnih objekata, kao što je to Mićić.

Prema samo jednom dokumentu, Mićić je vlasnik zgrade od 15 stanova u koju je ovih dana uveo i struju. Za njega, očigledno, ne postoji ni lokalna ni svjetska ekonomska kriza. Zanimljivo je da je Mićić u zahtjevu za priključenje struje naveo da se radi o "višeporodičnom stambeno-poslovnom objektu". Ta naoko nepotrebna, a za Mićića i te kako značajna odrednica "višeporodični", proizašla je iz podsvjesne želje za pravdanjem, iz htijenja da nekome unaprijed dokaže da se radi o "poštenom i neophodnom porodičnom poslu". A nije tako.           

U SNSD-u, koji je u bijeljinskoj vlasti opozicija, tvrde da je Mićić izgradio još nekoliko stambeno-poslovnih objekata u bijeljinskoj mjesnoj zajednici Dašnica.

Znajući za Mićićevo ubrzano bogaćenje i nezajažljivost posljednjih godina kad je došao i do stana u Beogradu te vikendice na Jahorini, u te tvrdnje, bar dok ne dođemo do dokumenata i za te objekte, ne treba sumnjati.

U storiji o Mićićevom naprasnom bogaćenju interesantno je i to što nijedan bijeljinski medij do sada o tome nije izvijestio javnost. Novinari tih medijskih kuća i te kako su upućeni i u najsitnija dešavanja u svim krajevima Srpske, znaju oni sve detalje bilo kojeg događaja u Banjaluci, Trebinju, Gacku, ali nikako da otkriju kakvim se nezakonitostima bavi prvi čovjek njihovog grada.    

Zar u gradu nije javna tajna priča o Mićićevom nepotizmu i dugogodišnjem nezakonitom zapošljavanju njegovih poslušnika u gradsku upravu? Pa zar neki od vajnih bijeljinskih medija, od kojih neki pretenduju da se samodefinišu čak i kao najgledaniji, nije mogao da bar malo zagrebe ispod površine takvih tvrdnji i otkrije nam ima li tu istine ili ne?   

Zar je lokalnim novinarima, ako već "ne mogu doći do dokumenata", bilo teško da otkriju opštepoznatu činjenicu da Mićić još od 2009. godine nije ispoštovao pravilnik o sistematizaciji koji propisuje broj zaposlenih na neodređeno?

I da, umjesto toga, već godinama na upražnjena mjesta zapošljava duplo više radnika na određeno koje dovodi po partijskoj liniji da bi sačuvao većinu u gradskoj Skupštini?

Ako tamošnje novinare uopšte ne zanima ni odakle Mićiću odjednom tolike nekretnine, niti to što on krši Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o radu čineći krivično djelo, kako onda da ne posumnjamo u dobronamjernost njihovog izvještavanja o sukobima u nekoj stranci u nekom mjestu nakraj RS?

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana