Menadžer

Dragana Orlović

Riječ korupcija završava se ličnom zamjenicom ja. Upravo iz tog razloga borbu protiv ove malignosti društva, ali i drugih - kao što su krađa, poremećeni sistem vrijednosti ili zloupotreba položaja treba početi od tog ja, odnosno, od sebe. Svaki pojedinac, svi mi. Da ova borba ne bi bila donkihotovska.

Šta se dešava kada pojedinci (u)misle da zakon nije isti za sve, da su privilegovani, te da oni kao takvi mogu da čine šta god požele i bez posljedica, ovih dana je pokazao menadžer za medije, privredu i kulturu u gradskoj administraciji u Trebinju i vlasnik lokalnog radija "Korona", koji je uhvaćen u krađi struje.

Zbog tog svog (ne)djela prijavljen je i policiji, što je sasvim logično, jer su upravo tog menadžera radnici "Elektro-Hercegovine" uhvatili u krađi tokom kontrole u naselju Brani.

Međutim, ne može a da se samo po sebi ne nametne pitanje zbog čega je nekome ko ima privatni biznis i odličnu platu u administraciji potrebno da krade struju. Nije bilo dosta izgleda što ima radio, što je pored toga postavljen na (nikad čuli) radno mjesto menadžera grada za kulturu.

Da li je riječ o pohlepi ili zaista vlada to neko statično mišljenje da pojedinci mogu da čine sve i svašta zarad ličnog profita? Šta im opravdava takve postupke, takvo mišljenje? Mjesto rođenja, horoskopski znak, ili ipak nešto treće… I zašto je kod tog trećeg često, ili gotovo uvijek u dosluhu politika?!

Slučaj menadžera za medije (čuj menadžer?!) neminovno nameće i pitanje zbog čega se službenici u gradskoj administraciji primaju bez konkursa na izmišljena radna mjesta. Jer menadžeru je neko dao "vjetar u leđa". Da li je dovoljno biti nečiji prijatelj, koalicioni partner ili stranački kolega pa da ga u gradskoj administraciji čeka namještenje, udobna fotelja i visoka plata? Ili možda treba imati sopstveni radio?

Nemoguće je da su gradske vlasti u jednom od najljepših gradova u Republici Srpskoj zaboravili šta je njihova dužnost i obaveza. Da su zaboravili šta je to poštenje.

Nemoguće, ali je tako. Jer dokaz da je moguće je upravo njihov menadžer, i to menadžer za medije, privredu i kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana