Mektićevi dokazi

Goran Maunaga

Šou, koji sada gotovo svakodnevno javnosti BiH priređuje Dragan Mektić, otkad je stupio na dužnost ministra bezbjednosti BiH, svakog puta je sve sličniji samoj BiH, njenoj suštini, besmislenosti, nesvrsishodnosti i nelogičnosti, osobinama kakve ne "krase" više nijednu državu.

Koliko god se pojedinima činilo da Mektić, kako oduševljeno tvrde, iznosi istinu i da radi u interesu BiH, samo malo dublja analiza dovoljna je da pokaže da svaki Mektićev istup znači manje digniteta BiH, njenim institucijama i nosiocima javnih funkcija.

Svi oni koji podržavaju Mektićeve smiješno-žalosne istupe, koji nemaju ni svrhu ni smisao, indirektno su saučesnici u obesmišljavanju BiH, a pogotovo Ministarstva bezbjednosti, čiji bi najjači promotor trebalo da je baš Mektić. A kada je ministar bezbjednosti zabavljač za javnost, tu ni o kakvoj bezbjednosti ne može biti govora.

Tu činjenicu pojačavaju i sva njegova nerealizovana obećanja i najave velikih akcija, obračuna s kriminalom, korupcijom i "krupnim ribama", ali i iznošenje prljavog veša, uvreda i tračeva te neodmjerenost u izjavama, kojima je, čak, pozivao na javne proteste.

Sada je otišao i korak dalje pa je počeo javno da ucjenjuje i tvrdi da ima dokaze o kriminalu, koje će, eto, iznijeti tek ako on bude dirnut.

Jasno je da je tu riječ o barem dva krivična djela - javnoj ucjeni i o svjesnom prikrivanju krivičnog djela. Nesumnjivo je da je velik dio njegove izjave obična kleveta, naravno takođe kažnjiva, dok je u svemu poseban segment pitanje kodeksa i moralnih načela jednog nosioca javne funkcije.

Težinu tim krivičnim djelima dodatno daje baš to što ih čini nosilac javne funkcije, pa makar to bio i Mektić, u napadu na drugog zvaničnika, bez obzira na to što je to Milorad Dodik.

Zato je sada potez na nadležnom tužilaštvu, koje, čak i ako niko, pa ni Dodik, ne podnese prijavu protiv Mektića, to treba da uradi po službenoj dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana