Mektić i "Crni labud"

Goran Maunaga

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić fotografisao se sa ratnim komandirom čete Vojne policije "Crnih labudova" Armije RBiH Zejdom Dukmanićem za kojeg postoje tvrdnje da je tokom rata u kampu kod Visokog obučavao islamske teroriste i da danas obučava pripadnike muslimanskih paravojnih snaga.

Sama ta činjenica dovoljno govori za sebe i nisu joj potrebni nikakvi dodatni komentari ni objašnjenja, isto kao što za to nema nikakvog opravdanja.

Jer, jednostavno, ministar bezbjednosti bilo koje zemlje ne može i ne smije sebi dozvoliti da bude u bilo kakvom kontaktu, ni javno ni tajno, sa ljudima takve reputacije, a pogotovo ne u BiH kojom mirno hodaju ratni zločinci jer nisu procesuirani ni 22 godine poslije završenog rata.  

On sebi ne smije dozvoliti da, nakon tog javnog blama,  javno kaže da nije znao ko je taj čovjek, da ga je prilikom fotografisanja vidio prvi i posljednji put, da mu dnevno na ulicama prilazi po desetak ljudi kojima mora ispuniti želju da se s njim fotografišu. To objašnjenje ne drži vodu jer Dukmanića znaju svi oni koji u Sarajevu nešto znače.

Osim toga, čak i da jeste tako, ako ministar bezbjednosti ne zna takve stvari i takve ljude, ako nema podatke o njima iz prve ruke, običan građanin u toj i takvoj zemlji ne može da se osjeća bezbjednosti. Posebna priča su kontradiktorne tvrdnje Mektića i Dukmanića.

Dok Mektić tvrdi da ga je vidio prvi put, da mu nije djelovao sposoban, da je "debeo i nezgrapan" mada se radi o vrhunski utreniranom sportisti, Dukmanić kaže da se dobro znaju iz fitnes centra.

Samo ta potpuna suprotnost u njihovim tvrdnjama dovoljna je da baci dovoljno sumnje na cijelu priču i Mektićevu tvrdnju o običnoj slučajnosti i njegovom neznanju.

Ozloglašenu jedinicu "Crni labudovi" povezuju sa ratnim zločinima za koje njeni pripadnici nikad nisu procesuirani, kao što niko nije procesuiran za napad na Aleksandra Vučića u Potočarima za koji javnost u Srbiji optužuje baš udruženje boraca "Crni labudovi". Malo li je to osnova da Mektićevo druženje s Dukmanićem bude povezano s njegovim prizivanjem makedonskog scenarija Srpskoj?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana