Međureligijsko vijeće

Marijana Miljić
Međureligijsko vijeće

Koliko je kome u BiH stalo do dijaloga pokazalo je izdvajanje novca za funkcionisanje i rad Međureligijskog vijeća BiH. Vlada RS je jedina u prošloj godini uplatila ovoj instituciji 50.000 maraka, dok je drugih 50.000 od FBiH ostalo samo pusto obećanje, kao i 20.000 od Brčko distrikta i 100.000 KM od Savjeta ministara BiH.

Narod nikada ne griješi kada kaže da "djela govore više od riječi", a obećanja i riječi o ovom vijeću bilo je na pretek. Svi su na početku obećavali novac, hvalili se da će pomoći da ova institucija opstane i radi dalje, a do dan-danas se na računu ove institucije nije našla ni marka od njih.

Zbog neispunjenja obećanog ova institucija, koja je stvorena da objedinjuje ljude i da pomaže, dovedena je u situaciju da stavi katanac na vrata.

I dok milioni u institucijama FBiH i Brčko distrikta, te Savjeta ministara cure na sve strane, nekoliko zaposlenih u Međureligijskom vijeću ne prima plate i bori se da ovu instituciju zadrži što je moguće duže u životu.

Međutim, loše su se pokazali u ispunjenju svojih dužnosti i obaveza u prethodnoj godini u FBiH i institucijama BiH, pa nikoga ne bi ni začudilo ni da obećani novac ostane neuplaćen i zaboravljen.

Da mogu samo da pričaju pokazao je i reis Mustafa Cerić koji u protekloj godini nije propustio priliku da pozvan, a često nepozvan govori, kleveće, upliće se i sudi tamo gdje mu nije mjesto.

Istovremeno, Međureligijsko vijeće, koje bi temama koje Ceriću očito prečesto i neopravdano zaokupljaju pažnju trebalo, u stvari, da se bavi, jedva sklapa kraj s krajem i bavi se svojim egzistencijalnim problemima.

Srpska je još jednom pokazala da ispunjava svoja obećanja i da je spremna na sve dogovore, dok bi ostali konačno trebalo da postanu svjesni svoje neodgovornosti i počnu da ispunjavaju svoje obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana