Mašović

Željka Domazet

Poslije izjave Amora Mašovića da su sa sarajevskog groblja Lav ekshumirani amputirani dijelovi tijela, umrla djeca i ostaci poslije različitih operativnih zahvata ništa nas više u BiH ne može iznenaditi.

Tvrdnja da u bolnici Koševo ne znaju gdje odlažu amputirane dijelove i umrlu ili mrtvorođenu djecu, da tužilaštva ne znaju za koje lokacije daju naredbe o ekshumacijama,  uvreda je za ovu bolnicu i za tužilaštva koju nijedna od ovih institucija zasigurno ne može progutati ukoliko iole drži do svog digniteta.

Uvrede koje je Mašović odaslao srpskim porodicama koje godinama traže svoje nestale i identifikaciju su toliko skandalozne da se više ne mogu podnijeti ni kada ih iz svojih usta izusti otrovni Mašović.

Mnoštvo neumjesnih kvalifikacija i konstatacija koje je izrekao za spomen-kosturnice i Operativni tim za traženje nestalih Republike Srpske, i ukoliko bismo okvalifikovali kao gnusne laži, mogu biti jedino kompliment ovom čovjeku koji se godinama u BiH igra i sa mrtvima i sa živima.

Dotle je otišao da čak tvrdi da se u spomen-kosturnicama u Republici Srpskoj među nestalima nalaze ostaci ljudi koji živi hodaju. Prije ovih neprimjerenih i uvredljivih konstatacija morao bi Mašović i gospoda iz Instituta za traženje nestalih da odgovore kako je moguće da su za četiri godine identifikovali samo 16 srpskih žrtava i da li brojka od četiri godišnje zadovoljava potrebe, s obzirom na činjenicu da su za četiri godine potrošili preko dvadeset miliona maraka, u kojima je i novac onih koji godinama traže svoje najmilije.

Mašović bi isto tako morao reći gdje su lokacije pobijenih sarajevskih i ozrenskih Srba jer je na procesu traženja nestalih u BiH radio i u ratu i poslije njega. On bi prije svake izgovorene riječi morao reći gdje su izmještene grobnice i kako to baš u Sarajevu da se ne zna za toliko pobijenog srpskog življa.

Ne bude li osporen naum Mašovića i njemu sličnih, BiH će se zanavijek pozdraviti sa istinom proteklog rata, a laž u kojoj će se u budućnosti živjeti ostaće kao dobra podloga za svako buduće krvoproliće i klanje, ukoliko bilo kome padne na pamet da ga ponovo izazove. Mašović i njemu slični su kreatori takve budućnosti ove zemlje i stoga ih je već odavno trebalo amputirati iz svakog institucionalnog sistema u ovoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana