Lukovac i MIP

Željka Domazet
Lukovac i MIP

Da je prevršena svaka mjera kada je riječ o zloupotrebama, javašluku i osionosti dokazala je i sjednica Komisije za finansije i budžet Parlamenta BiH na kojoj se raspravljalo o revizorskim izvještajima, među kojima je i onaj o Ministarstvu inostranih poslova, kojim iz aviona upravlja Sven Alkalaj.

Umjesto letača Svena na sjednicu se pojavio Haris Lukovac koji ni po kom osnovu nije mogao da predstavlja ovu instituciju i još jednom na neprimjeren način ponizio i Parlament i članove Komisije.

Riječ je o čovjeku koji nije znao da odgovori ni na jedno pitanje članova Komisije ni revizora, ali je u svojoj osionosti bez pardona kazao kako je "nepotizam epitet svakog ministarstva inostranih poslova u svijetu".

Da nije riječ o izjavi koja bi trebalo da povuče i neke druge konsekvence, možda bismo je mogli okarakterisati kao dobru dosjetku.

No, kako Lukovac iza ove svoje neobavezne izjave pokušava da zamagli sav kriminal i mutne rabote koje se vode u ovoj instituciji, a iza kojih stoji i on lično. Za one koji su malo kraćeg pamćenja, valja reći i šta je i ko ova persona koja se poput agenta pojavila u Parlamentu.

Da je riječ o opasnom čovjeku koji se ukotvio u MIP-u svjedoče i epiteti koji se uz njega vezuju iz ratne prošlosti u kojoj su i mnoga do kraja nerazjašnjena ubistva nebošnjaka po Sarajevu, prijateljstva sa kriminalcima i osobama suđenim i osuđenim za ratne zločine, kao i onima koji su uklonjeni da bi zaćutali.

Lukovac bi sigurno imao šta da kaže i o "Cacama", "Ćelama" i inim kriminalcima koji su po nalozima radili najstrašnije stvari po ratnom i poratnom Sarajevu.

Ne čudi zato ni činjenica da svi oni koji stoje iza ovakvih tipova ne dozvoljavaju da se raščiste stvari u MIP-u i da konačno slika iz BiH i o BiH bude drugačija od ove koju imamo.

Za Lukovca se tvrdi da drma bezbroj puta kompromitovanom bh. diplomatijom i stoga ne čudi da je BiH dovedena u ćorsokak iz kojeg godinama ne može da se izvuče.

Ne bez razloga Lukovcu su zasmetali i Vojkovići i srpski kadrovi i sve ono što pokušava da bh. zbilju iščupa iz "Lukovčevog mraka".

Bude li se u BiH i dalje tolerisalo da je predstavljaju "Lukovci" onda joj se sigurno još zadugo neće dobro pisati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana