“Ljeba vam, uradite nešto”

Marijana Miljić Bjelovuk

Priča se, priča i priča da će na domaćem tržištu biti smanjen PDV na osnovne životne namirnice, pa i da će biti eliminisane akcize na naftne derivate, ali i da će cijena hljeba biti ograničena. Priča li se, priča, a od toga ništa.

Svaki potez domaćih političara u ovoj krizi u startu je osuđen na propast. Od njihovih prijedloga za pomoć građanima koristi, po svemu sudeći, imaju samo oni. Jer, tim svojim idejama kako će, eto, olakšati život građanima, koje izbacuju na svako malo, bez ikakve analize i osnova, budu prisutni u medijima, popunjavaju dnevnike, vijesti i stupce u novinama.

Takav nastup, posebno u izbornim godinama, pogodno je tlo za pridobijanje glasova. A ova godina, koja, čini nam se, ne može biti crnja, još je i izborna. Zato daj što više da smo u medijima, na udarnim vijestima, a to što od toga neće biti ništa, nema veze. Proći će, narod će zaboraviti, važno je da smo pričali i da smo bili ta spona između građana i medija.

Evidentno je da građanima nikada nije bilo gore. Kriza udara sa jedne strane, a sa druge još veće udarce zadaju im oni koji vode ovu napaćenu državu.

Većinu građana takvi potezi domaćih političara nisu ni iznenadili. Tako nam je bilo i u ono normalno vrijeme prije ove krize, iako se može reći da je kod nas uvijek kriza. Ona ne jenjava na ovim prostorima upravo zbog političara koji samo pričaju, a ništa konkretno ne rade.

Narod, navikao na takav rad domaćih nam funkcionera, ćuti i trpi. Pojedini bi možda i digli glas, pa i rekli nešto, ali se boje da bi tim istupom mogli ostati bez posla od strane poslodavaca ili silnih šefova, koji su, uglavnom, na to mjesto postavljeni od strane ovih što nam samo obećavaju.

Sa druge strane, i ako bi imali hrabrosti i digli glas, teško i da mogu dospjeti u javnost, od silnih obećanja domaćih političara. Po svemu sudeći, ostali bi neprimjetni u moru njihovih ideja za pomoć.   

Tako je bilo ranije, tako je i sada. Ništa se ne mijenja. Kako na političkoj sceni, tako i u svim drugim sferama u BiH. Iako smo mislili da ne može biti gore, prevarili smo se, jer može i biće. U tom smjeru vode nas domaći političari, koji svojim istupima u javnosti nude samo šuplje kašike i čaše.

Zato dajte, 'ljeba vam, skinite se sa grbače napaćenog naroda. Ako već nećete uraditi ništa, prestanite i da zbijate šale na njegov račun. Sve ima svoju granicu, pa i vaše šale. Jer rad domaćih nam zvaničnika u ovoj trenutnoj krizi najviše liči na to da im je svaki dan 1. april, Međunarodni dan šale. Očigledno je da u ovoj krizi na domaćem tržištu ne manjka samo šale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
Kosovo jeste Srbija
Kosovo jeste Srbija
Dreka Bećirovića
Dreka Bećirovića
Kuda ide ovaj svijet?
Kuda ide ovaj svijet?
Rat i mir
Rat i mir
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana