Lijepa kao Srpska

Darko Momić

“Lijepa kao Republika Srpska” svakako je najljepši komentar na društvenim mrežama na račun prelijepe pripadnice MUP-a RS koja drugu godinu zaredom u svečanoj uniformi i u svečanom defileu ukrasi rođendan Republici Srpskoj.

A ujedno i najbolji odgovor onima koji zapjenjeni neshvatljivom mržnjom prema Srpskoj bljuju otrov, čije količine se pojačavaju oko 9. januara. Nije jednostavno odgovoriti odakle tolika mržnja, pa je jednostavnije postaviti im pitanje šta misle da bi se desilo, odnosno koliko bi njima bilo bolje kada bi Republika Srpska odustala od proslave 9. januara i odlučila da je rođena, recimo, 21. novembra. Pitanje je, naravno, retoričko zato što Srpska nikada ne treba i ne smije da odustane od proslave devetog januara i, u stvari, služi samo da pokaže da njihova mržnja ne poznaje ni vrijeme, ni datume, da nema granica i da se protiv nje ne treba boriti, jer je to uzaludno.

Uzaludno je zato što oni nemaju odgovore ni na pitanja koja nisu retorička, poput: ko je odgovoran za zločin nad srpskim civilima u Sijekovcu počinjen u martu 1992. godine?! Ili, recimo, kako je moguće da je cijeli svijet gledao ubijanje golobradih vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu i na Brčanskoj malti u Tuzli, a poslije skoro tri decenije od tada ispada da ti zločini nisu ni počinjeni?! Neka bar kažu da li je Republika Srpska kriva za zločine mudžahedina i ritualno odsijecanje srpskih glava na Ozrenu i za masovnu grobnicu u Mrkonjić Gradu sa tijelima više od 180 srpskih civila?! Kako je moguće da su zbog famozne komandne odgovornosti na dugogodišnje zatvorske kazne odavno osuđeni svi viđeniji srpski komandanti, dok je podizanje optužnice protiv Atifa Dudakovića, koji pred kamerama naređuje zločine, čekalo više od 20 godina ili, bolje rečeno, čekalo je da pomru svi svjedoci zločina “Tigrova”, “Mambi” i sličnih jedinica pod njegovom komandom?! Na kraju krajeva, neka budu iskreni, pa kažu da li je pravda da Naser Orić šeta kao slobodan čovjek, a u cijelom Podrinju nema srpskog sela u kojem njegovi dželati bar jednu porodicu nisu zavili u crno?

Nemaju oni odgovora na ova pitanja, niti se toga stide, kao što se čestiti Srbi stide zla počinjenog u Srebrenici i proklinju one koji su ga počinili, ali odbijaju to javno da priznaju iz inata i zbog istorijske nepravde koja pokušava da im se nanese. I zbog svega toga, ne treba više ni tražiti, ni očekivati odgovore na postavljena pitanja, već se treba okrenuti borbi za to da Srpska bude još jača i još ljepša.

A oni, da nisu obuzeti mržnjom, napravili bi defile u Sarajevu u čast BiH, u koju se zaklinju, i nijednu ružnu riječ iz Banjaluke ne bi zbog toga čuli. Zato što ljepšu sliku/policajku teško da bi mogli da pokažu svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bol ne jenjava
Bol ne jenjava
Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana