Licemjerne brojke

Željka Domazet
Licemjerne brojke

Da su manipulacije brojkama već odavno ispričana priča u koju ne vjeruju ni naivni, najbolje pokazuju podaci Vlade Federacije BiH koja je četrnaest godina poslije završetka rata bez ikakvog srama saopštila kako se u ovaj entitet vratilo 139.000 Srba i kako je, pored te brojke, "želju" za povratkom iskazalo još 180.000 srpskih izbjeglica i prognanika.

Ne pominjući nijednom riječju faktičko stanje na terenu ni činjenice da su cijeli kantoni odavno očišćeni od srpskog življa, Federacija BiH je još jednim licemjernim brojkama pokušala obmanuti javnost.

Mašući brojkama u koje više niko ne vjeruje Federacija i njene institucije su "zaboravile" podatak koji su iznijeli i predstavnici međunarodnih institucija koji su konstatovali da na području ovog "multietničkog" entiteta ne živi ni četiri odsto Srba u odnosu na prijeratne podatke. Nijednom riječju nisu pomenuli da i 14 godina poslije rata Srbi moraju vaditi lične karte u ovom entitetu da bi svoju opustošenu i spaljenu imovinu preveli sa oca na sina da bi je mogli prodati makar u bescijenje...

Zaboravile su federalne vlasti da iznesu podatak o tome koliko danas u Sarajevu koje se kiti kao "višenacionalni" glavni grad BiH živi srpskog življa. Zaboravili su da kažu da je u tom gradu prije ratnog pogroma živjelo više od 157.000 Srba i da ih trenutno nema ni devet hiljada.

Nisu odgovorili gdje su se istopile tako silne brojke i zbog čega se i danas Bošnjaci izjašnjavaju kao Srbi da bi popunili konstitutivnost srpskog naroda u ovom nazovi multientitetu. Ni Federacija BiH ni njene institucije nisu dale odgovor zbog čega se u centru Sarajeva pred očima policije i federalnih "dušebrižnika" pljačkaju i skrnave pravoslavne bogomolje, ruše pravoslavna groblja i obijaju još neprodati stanovi.

Ne osvrću se institucije u Federaciji na podatke Udruženja raseljenih lica iz FBiH koji su smješteni u Bijeljini i njihove tvrdnje po kojima se od Dejtona do danas u taj entitet fiktivno vratilo samo tri odsto prijeratnih žitelja srpske nacionalnosti koji su u međuvremenu pomrli ili prodali opustošenu imovinu i otišli dalje.

Da se poštuju Ustav i zakoni ne bi danas srpski narod u pojedinim dijelovima FBiH, gdje još nije izumro ili protjeran, tvrdio da je stanje na terenu svakim danom gore, da su brojke kojima se maše još jedno licemjerje i manipulacija sa osiromašenim i obespravljenim narodom.

Jasno je i naivnima da iz tih razloga upravo Bošnjaci ne žele popis stanovništva u BiH jer bi se na taj način objelodanile činjenice i postalo jasno da se licemjernim brojkama više ne može mahati i prodavati magla u koju niko ne vjeruje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana