Let ka evropskim metropolama

Milijana Latinović

Banjalučki aerodrom polako, ali sigurno, ulazi u društvo svjetskih, jer će već na jesen sa piste u Mahovljanima poletjeti prvi avioni irske kompanije “Rajaner” i tako povezati najveći grad Srpske sa evropskim metropolama.

Ni štrajk pilota koji potresa ovu kompaniju, najveći od njenog osnivanja, neće pomrsiti račune nadležnima u RS, koji uveliko promovišu letove do Brisela, Memingena i Stokholma i s ponosom ističu da je sve spremno za slijetanje irskih aviona.

U mnogim opštinama osvanuli su promotivni bilbordi o ovim letovima s ciljem da svi oni koji planiraju putovanje na vrijeme rezervišu karte.

A povoljne cijene karata već su privukle mnoge avanturiste koji će u oktobru poletjeti ka evropskim gradovima. O tome svjedoče i podaci “Rajanera” da se mjesta na prvim letovima uveliko popunjavaju.

Povoljni letovi ka Evropi “udahnuće” život banjalučkom aerodromu, koji će, nadamo se, vrvjeti od putnika, i domaćih i stranih.

Ovo je odlična prilika i za promociju turističkih potencijala Srpske, koja će se sigurno naći na mapi većeg broja turista iz inostranstva.

Bogata ponuda gurmanskih delicija, banjski i planinski turizam i ekstremni sportovi samo su dio turističke slagalice koju možemo da ponudimo gostima iz Evrope i svijeta. A zahvaljujući unapređenju vazdušnog saobraćaja naše prirodne ljepote biće nadohvat ruke posjetiocima iz inostranstva.

Čarter letovi do Antalije koji su uvedeni ovog ljeta, redovna linija do Beograda, kao i letovi ka evropskim gradovima oživjeće nebo iznad Srpske.

Dobro je da je razvoj vazdušnog saobraćaja konačno krenuo uzlaznom putanjom, ali ne možemo da se ne zapitamo zašto je za napredak trebalo toliko godina.

Sve ono što je urađeno do sada trajaće ako bude bilo putnika i ako se nastave ulaganja u ovu oblast.

Bez dobre promocije i razvoja naša radost može potrajati samo koliko i let leptira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana